Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Sedmi dan Olimpijskih igara doneo je dosta srpskih borbi za medalju, ali nažalost nijedna nije krunisana odličjem, a dešavanja iz Tokija možete pratiti uživo uz Nova.rs.

Novak Đoković je bio u centru pažnje zbog dvostruke borbe za odličje, u singlu i sa Ninom Stojanović u miks dublu.

PROČITAJTE JOŠ

Nije ovo definitivno bio njegov dan… Izgubio je polufinale od Aleksandra Zvereva posle velikog preokreta, potom je poražen i sa Ninom od ruskog para Karacev/Vesnina, pa mu ostaju utešne borbe za bronzu.

Pored toga, Andrej Barna bio je najbrži u svojoj grupi, ali mu to nije bilo dovoljno i ostao je bez polufinala.

Dobar deo programa je već bio završen pre zore, po našem vremenu. Zorana Arunović je završila deveta u kvalifikacijama malokalibarskog pištolja na 25 metara i ostala je bez finala.

Jasmina Milovanović je bila 30, a Jovana Arsić bila je treća u C finalu, pa je 15. na svetu sa 7:43.30.

Svakako da ovo nije bio dan iz Tokija koji ćemo pamtiti, već ćemo želeti da se ne ponovi i da ćemo u subotu uspeti da se radujemo medaljama.

15.54 KRAJ ZA DANAS

Bilo je to sve za današnje, još jedno druženje u Nova.rs blogu uživo iz Tokija, u subotu ujutru nastavljamo da pratimo Olimpijske igre.

15.50 Novak slomljen posle poraza: Nadam se bar jednoj medalji

Prvi teniser sveta Novak Đoković bio je slomljen i prilično u šoku posle neplaniranog razvoja događaja u Tokiju i rekao je da se oseća užasno.

Novak Đoković Foto:Alexey Filippov / Sputnik / Profimedia

15.15 Etipopljanin osvojio prvo atletsko zlato

Etopljanin Selemon Barega osvojio je zlatnu medalju u trci na 10.000 metara. On je pobedio sa 41 stotih delova sekunde ispred favorita Džošue Čeptegeija. Trkaču iz Ugande je tako pripalo srebro, dok je do bronze stigao njegov sunarodnik Džejkob Kiplimo.

14.56 Novak poražen u dublu

Posle šokantnog poraza od Aleksandra Zvereva u polufinalu singla, Novak Đoković nije uspeo da se plasira ni u finale mešovitih dublova. Nina Stojanović i Novak su poraženi od ruske kombinacije Aslan Karacev/Elena Vesnina sa sa 7:6, 7:5 i boriće se za bronzanu medalju. Rivali će im biti Ešli Barti i Džon Pirs iz Australije.

14.30 Kukolj posle ispadanja sa OI: Uvenuo sam…

Aleksandar Kukolj razočaran je pehom na Olimpijskim igrama, koje je završio u osmini finala: „Uvenuo sam zbog propuštene prilike“, između ostalog je poručio Kukolj na društvenim mrežama.

14.05 Nole zna kad igra za bronzu

Novak Đoković igraće za bronzu u Tokiju, u singlu, protiv Pabla Karenja Buste, u subotu od 8.00 po našem vremenu, što je 15 sati po lokalnom i biće opet pakleno vruće. Dan kasnije za zlato će igrati Zverev i Hačanov.

Novak i Zverev Foto:JAN WOITAS / AFP / Profimedia

14.02 Zverev: Novak je najveći ikada, ali…

Aleksander Zverev rekao je posle plasmana u finale Olimpijskih igara da je Novak Đoković „najveći svih vremana“, ali je istakao i da ne može da osvoji sve.

„Osvojio je 20 grend slemova. Ne može se osvojiti sve… Rekao sam mu da je najveći svih vremena. Znam da je jurio istoriju, Zlatni slem. Naravno da sam srećan što sam pobedio, ali takođe znam i kako se on oseća“, rekao je Zverev.

13.57 Zlato za hrvatski dubl

Očekivano su Hrvati Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili zlato u dublu, pošto su savladali sunarodnike Marina Čilića i Ivana Dodiga rezultatom 6:4, 3:6, 10:6.

13.19 Rusi u finalu miksa

Ruski teniseri Andrej Rubljov i Anastasija Pavljučenkova plasirali su se u finale u konkurenciji miks dublova. Oni su u prvom polufinalu pobedili australijski par koji su činili Ešli Barti i Džon Pirs – 5:7, 6:4, 13:11.

13.17 Pogledajte emotivan doček za basketaše

Basketaši Majstorović, Vasić i Ratkov imali su vrlo emotivan doček po dolasku u Beograd.

13.12 Novak i Nina krenuli u borbu za finale

Novak Đoković i Nina Stojanović igraju polufinale Olimpijskih igara, protiv Rusa Aslana Karaceva i Elene Vesnine, što možete da pratite u posebnom blogu uživo.

12.32 Novak uskoro opet na terenu

Verujemo da će Đoković nekako uspeti da pronađe snagu i sa Ninom Stojanović izbori finale miks dubla protiv Rusa, Vesnine i Karaceva, a na teren će u 13 sati.

12.25 Barna najbrži u svojoj grupi – bez polufinala

Srpski plivač Andrej Barna pobedio je u svojoj grupi u kvalifikacionoj trci na 50 metara slobodnim stilom, sa vremenom 22.29, ali je ukupno zauzeo 28. mesto i nije prošao u polufinale.

12.17 Stigli basketaši

Majstorović, Ratkovi i Vasić stigli su iz Tokija sa bronzom oko vrata, a na aerodromu u Beogradu im je priređen i doček.

Foto.starsportphoto

11.52 Kraj snova o zlatu!

Izgubio je Novak Đoković od Aleksandra Zvereva posle velikog preokreta u polufinalu i igraće za olimpijsku bronzu u subotu. Kakva šteta… Treći put je Nole poražen u polufinalu Olimpijskih igara.

11.47 Stižu basketaši u Beograd

Još jedni osvajači medalje stižu u Srbiju, pošto se basketaška reprezentacija oko podne vraća iz Tokija sa bronzom oko vrata, nakon što su juče došli Milica Mandić i Tijana Bogdanović, te Damir Mikec.

11.36 Nije dobro, Novak pred porazom

Đoković je nažalost pred ambisom… Izgubio je neverovatnih 7 gemova zaredom od Zvereva koji ima dva brejka prednosti i 3:0 u trećem setu.

11.19 Nole, ‘ajmo po preokret!

Nešto se dogodilo… Veliki pad u Novakovoj igri, imao je 3:2 u drugom setu posle čega je Zverev pravo niotkuda vezao četiri gema uz dva brejka za 6:3 i meč za finale otišao je u treći set.

Aleksandar Zverev; Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

11.01 Teški momenti za Zoranu

Selektorka reprezentacije Srbije u streljaštvu za disciplinu pištolj Jelena Arunović izjavila je da ona i njena sestra Zorana, koja nije uspela da se plasirala u finale, proživljavaju teške momente, ali da su oni ipak „protkani ponosom“.

10.50 IDEMO, NOLE!

Lako je Novak Đoković osvojio prvi set protiv Zvereva sa 6:1, ekspresno je jurnuo ka trijumfu, a sredinom drugog je brejkom poveo 3:2. Igra se tek 65 minuta…

9.51 – Počeo je meč Đoković – Zverev

Dešavanja možete pratiti u blogu uživo.

9.30 – Pobeda Rusa

Hačanov je sa 6:3, 6:3 savladao Pabla Karenja Bustu i igraće finale Igara.

Na potezu je Novak, uskoro će na teren protiv Zvereva.

Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

9.05 – Hačanov uzeo prvi set

Karen Hačanov uzeo je prvi set Karenju Busti sa 6:3, na pragu je finala Olimpijskih igara.

9.00 – Uzeo zlato Mikecu, preti mu oduzimanje odličja

Međunarodni olimpijski komitet zatražio je od aktivista da dokažu tvrdnje da je iranski reprezentativac u streljaštvu i osvajač zlatne olimpijske medalje u Tokiju član Iranske revolucionarne garde.

Organizacija pod nazivom „Ujedinjeni za Navida“ pozvala je MOK da pokrene istragu i suspenduje zlatnu medalju koju je iranski strelac Džavad Forugi osvojio u disciplini 10 metara vazdušni pištolj.

Forugi je osvojio zlatnu medalju prvog dana takmičenja, ispred srpskog strelca Damira Mikeca i kineskog takmičara Vei Panga.

Forugi je, navodno, služio u Siriji kao jedan od članova medicinara Iranske revolucionarne garde.

7:55 – Dončić: Pustite me na Novaka

Luka Dončić želi da gleda Novaka Đokovića u polufinalu Olimpijskih igara, zbog čega se direktno obratio organizatorima.

7.30 – Drama u Tokiju

Početak dana obeležila je i drama, Amerikanac Konor Filds, zvanični olimpijski BMX šampion, nije mogao da brani zlatnu medalju iz Rija na Igrama u Tokiju zbog nesreće koju je doživeo.

On se sudario sa Tvanom van Gentom i Silvijanom Andreom, pa je prevezen u bolnicu.

7.20 – Rezultati naših sportista do jutra

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar