Foto:REUTERS/Edgar Su

Novak Đoković je doživeo dva poraza u jednom danu na Olimpijskim igrama. Nakon šokantnog poraza od Aleksandra Zvereva u polufinalu singla, izgubio je i u mešovitom dublu sa Ninom Stojanović, pa je ruski par Vesnina/Karacev otišao u finale.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi teniser sveta bio je slomljen i prilično u šoku posle neplaniranog razvoja događaja u Tokiju.

„Užasno. Osećam se užasno, užasan dan… Ne znam šta bih rekao, igra mi se raspala protiv Zvereva“, naglasio je Novak.

Novak je doživeo ogroman pad sredinom drugog seta kada je osvojio samo jedan gem, dok je Zverev dominirao i dobio deset gemova.

„To je sport. On je igrao bolje. Moram da mu odam priznanje na preokretu. Servirao je ekstremno dobro. Nisam dobijao mnogo prilika na njegov drugi servis, a moj servis drastično je opao. Otkad sam poveo sa 3:2 u drugom setu, nisam dobijao lake poene uopšte. Igra mi se raspala, mislim da je uzeo osam gemova. Stao sam, dao sam njemu da napadne, slab procenat prvog servisa… Na ovom nivou, sa pritiskom Igara i nastupa za svoju zemlju… Nisam došao svež ovde, došao sam izuzetno iscrpljen, ali sam došao motivisan, naravno sa željom da donesem medalju“.

Njega čekaju i dva meča u subotu, pa je bilo pitanje koliko će moći da se oporavi i pirpremi za taj izazov.

„Ne znam. Trenutno se osećam užasno, ali sutra se nadam svežem početku. Nadam se da ću se oporaviti i da ću moći da osvojim barem jednu medalju za svoju zemlju“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare