Emotivan doček basketaša: Bronza je uspeh, ali otišli smo po zlato

Tokio 2020 30. jul. 202113:23
Podeli:
Foto.starsportphoto

Basketaši Srbije, osvajači olimpijske brozane medelje na Igrama u Tokiju, doputovali su u Beograd.

PROČITAJTE JOŠ

Avion sa basketašima na beogradski aerodrom sleteo je nešto posle 12 sati, gde su ih dočekali porodica i prijatelji, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić i potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić.

Posle emotivnog susreta sa svojim najbližima, basketaši su se osvrnuli na rezultat u Tokiju.

„Otišli smo sa ciljem da uzmemo zlato. Otvorili smo sjajno, podizali formu, a polufinale izgubili na način na koji nismo nikad u životu. Nisam mogao da spavam u avionu pa sam razmišljao o tome šta se desio. I, nisam mogao da nađem objašnjenje. Na kraju smo smogli snage da osvojimo bronzanu medalju, što je svakako veliki uspeh“, rekao je Dejan Majstorović na konferenciji za novinare po povratku u Beogradu.

Mihajlo Vasić je zahvalio na podršci, uz reči da je ona mnogo značila reprezentaciji u basketu tri na tri.

Foto.starsportphoto

„Polufinale je, svoj četvorici, jedna od pet najgore odigranih utakmica u karijeri. Ništa nije funkcionisalo, ofanzivno i defanzivno. Posle toga smo se skupili, pokazali karakter i istrajnost u borbi za treće mesto. Maštao sam kao mali o medalji, mislio sam da je to teško ostvarivo, ali se na kraju ipak ostvarilo“, kazao je Vasić.

Aleksandar Ratkov je dodao da je zadovoljan bronzanom medaljom.

„Utisci su odlični, zadovoljan sam bronzanom medaljom. Napravili smo veliku stvar. Nismo ni svesni. Finale smo svi ciljali, to kvari celokupnu sliku. Nadam se da smo obradovali ljude, da smo podstakli neke nove šampione, da nas za koju godinu zamene na ovom mestu“, naveo je Ratkov.

Selektor Goran Vojkić je takođe rekao da je medalja veliki uspeh.

„Medalja kao medalja je veliku uspeh. Ali, ostaje velika žal. Zaslužili smo da igramo bar finale. Jedna loša utakmica nas je delila od toga“, rekao je selektor basketaša.

Foto.starsportphoto

Novinari su selektora pitali da li je Dušan Domović Bulut završio reprezentativnu karijeru.

„Činjenica je da je zatvorio ciklus. Učestvovao je od prvog takmičenja. Videćemo, zavisi. Ima 35 godina, u oktobru će napuniti 36. Mislim da neće odustati od basketa, ali videćemo u kakvoj će biti formi za predstojeća takmičenja“, rekao je Vojkić o Bulutu, koji se nije vratio sa timom u Beograd, pošto je otišao u SAD.

BONUS VIDEO: Emotivan doček basketaša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar