Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Aleksandar Zverev ponosan je na uspeh karijere, pošto je pobedio Novaka Đokovića u polufinalu Olimpijskih igara.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je ostao bez finala i prvog zlata na Igrama u karijeri, igraće u subotu za bronzu od 8.00 protiv Pabla Karenja Buste.

Zvereva čeka meč protiv Hačanova, a posle pobede, rasplakao se na mreži.

Tu je rekao Novaku da je jedan od najvećih svih vremena, a onda su ga pitali da li mu je žao Novaka jer je imao šansu da uzme zlatni slem.

„Upravo sam ga pobedio i vi me to pitate?! Đoković ima 20 grend slemova, najbolji je na svetu, sve najbolje mislim o njemu, ali ja sam ga sada dobio i srećan sam zbog toga. Rekao sam Novaku da je najveći svih vremena. Siguran sam 99 posto da će završiti sa najviše slemova i mastersa. Znam da je ovde igrao za istoriju, za zlatni slem. Rekao sam mu da mi je žao što sam pobedio, ali lepo je nekada ga i pobediti… Ne može se sve osvojiti“, rekao je Aleksander Zverev.

Novak je ubedljivo dobio prvi set, u drugom je vodio sa 3:2 uz prednost brejka.

„Zaostajao sam set i brejk. Iako nisam osećao da igram loše, jesam igrao njegovu igru – razmene s osnovne linije, dugi poeni, nisam bio agresivan koliko treba. Jesam igrao lepo, ali to protiv njega nije dovoljno, dobiće u razmenama. Rekao sam sebi da ću posle toga slobodnije da udaram, i isplatilo se“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare