Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Novak Đoković poražen je od Aleksandra Zvereva u polufinalu Olimpijskih igara, šokantno je ispustio veliku prednost - 6:1, 3:6, 1:6 je bilo za Nemca.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je dominantno došao do završnice u Tokiju, u četvrtfinalu je deklasirao Keija Nišikorija, u polufinalu je rival bio Aleksandar Zverev, koji je u drugom setu gubio s 3:2 uz brejk Novaka.

Usledio je niz od čak osam gemova, Novak je bio u nokdaunu iz kog se nije podigao.

Mnogi su poispadali od favorita, pa su drugi par činili Karen Hačanov i Pablo Karenjo Busta.

Hačanov je sa 6:3, 6:3 overio finale, za koje se Novak borio protiv četvrtog nosioca.

Pobedom bi Novak obezbedio petu medalju Srbiji, posle zlata Milice Mandić, srebra Damira Mikeca i bronze basketaša, odnosno Tijane Bogdanović.

Ovako, čeka ga meč za bronzu protiv Karenja Buste.

TOK MEČA, Đoković – Zverev 6:1, 3:6, 1:6

Nije dobro počeo treći set, Zverev je pri servisu Novaka došao do dve brejk šanse, drugu je pretvorio u vođstvo greškom Novaka.

Đoković nije smogao snage da odmah vrati brejk, drugi gem pretvorio se u pravi maraton, pun spektakularnih poena i razmena, ali je Zverev poslednji došao do poena.

U samo prva dva gema 3. seta utrošena su 22 minuta igre, Novak je ispustio četiri brejk šanse.

Zverev je potom lagano došao do brejka, a u jednom trenutku, Novak je izgubio nerve i vikao u pravcu tribina, čak sedmi vezani gem je izgubio.

Izgubio je i osmi, a onda je tek prekinuo crni niz, iako je i tu bilo dosta teških momenata.

Morao je u šestom gemu da krene Novak na sve ili ništa, u jednom trenutku je hteo da lobuje Zvereva, samo mu je poklonio smeč i priliku da povede sa 5:1.

Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

DRUGI SET – Novak napravio brejk, pa „nestao“ sa terena

Drugi set počeo je uz sigurna dva gema pri servisu, sprečio je usput Đoković još jednom brejk, u drugom gemu pri 40:30 za Zvereva.

Onda je Zverev poveo sa 2:1, a u jednom trenutku novog gema, gnevno je bacio reket na beton, jer nije došao do željenog poena.

Potpuno je izgubio konce iako se dobro držao, pa je Novak to umeo da iskoristi za brejk i 3:2.

Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Novak je potom neshvatljivo pao i ostao bez poena, pa je prebrzo vraćen brejk za novi egal.

I naredni gem završen je sa „nulom“ na Novakovoj strani, efektno je Zverev vezao osam poena.

Nije Đoković izašao iz krize, čak je bilo hazarderskih pokušaja da se poentira, Zverev je poveo sa 5:3 i došao do situacije da servira za set, to je učinio uspešno.

Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

PRVI SET – Novak se igrao sa Zverevim

Bio je naporan i dug prvi gem, čak je Zverev imao brejk loptu, ali je to osujetio Novak za sigurno vođstvo.

U narednom gemu, dominantan je bio nemački teniser ruskog porekla za relativno lako izjednačenje.

Strpljiv je bio Zverev u trećem gemu, opet je bilo dugih nadmudrivanja i Novak je savršeno izgradio poen za 30:0, uzvratio je četvrti nosilac turnira, nekoliko je puta uhvatio Novaka na pogrešnoj nozi, pa se gem odužio.

Onda je Zverev bio daleko iza osnovne linije, poslao je loptu u aut, omogućivši Novaku da uspešno servira za vođstvo od 2:1.

Četvrti gem doneo je ono što se najviše čekalo, brejk! Novak je poveo sa 40:15 i prvu priliku iskoristio, poljuljao je samopouzdanje Zvereva, kao mnogo puta do sada u karijeri i međusobnim duelima. Presudio je dijagonalom kada je Zverev izašao na mrežu.

Potom je Novak propustio dve šanse da potvrdi brejk, a onda je ozbiljno „izmaltretirao“ Zvereva, naterao ga da se rastrči, pa drop šotom poentirao, onda je dočekao i grešku za 4:1.

To je jasno trasiralo put do osvajanja prvog seta, Zverev nije imao ni trunku nade da može osvojiti barem još jedan gem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare