Foto: EPA/JOSE MENDEZ

Đoković će biti posebno motivisan.

Novak Đoković i Nik Kirjos igraju veliko finale Vimbldona u nedelju od 15.00 na Centralnom terenu gde će se boriti za najveći trofej u tenisu.

PROČITAJTE JOŠ

Srpskom teniseru je ovo 32. finale i pokušaće da osvoji svoju 21. grend slem titulu, dok Kirjos debituje na velikoj sceni.

Sigruno je ogromno iskustvo veliki adut Novaka Đokovića, ali i Kirjos ima čemu da se nada.

Australijanac je u oba susreta koje je igrao sa Đokovićem izlazio kao pobednik i nije našem teniseru prepustio nijedan set.

Oba meča su igrana u kratkom periodu početkom 2017. godine kada je Kirjos prvo u Akapulku, pa zatim i u Indijan Velsu bio bolji od Novaka.

U Meksiku su odigrali neverovatan meč koji je prštao od spektakularnih poena.

Iako je Đoković bio bolji tokom prvog seta i odigrao neke neverovatne udarce u trileru taj-brejka Kirjos je uspeo zahvaljujući svojim servisima da se izvuče i povede sa 1:0 uz burnu proslavu.

U drugom je i Australijanac počeo da igra briljantno, a neke poteze mu Đoković sigurno nije zaboravio jer ga je retko ko tako nadigrao. Neverovatan je bio i jedan udarac na meč loptu kada je Kirjos napravio jedini brejk na meču i drugi set rešio rezultatom 7:5.

I u pustinji na prvom mastersu te sezone, gledali smo sjajan meč. Kirjos je napravio brejk u prvom gemu i čuvao svoj servis fdo kraja za 6:4 i 1:0 u setovima.

Drugi je bio mnogo dramtaičniji i završio se u tajbrejku, a Kirjos je ovoga puta bio ubedljiv i sa 7:3 po drugi put srušio Đokovića.

Nije izgubio ni meč, ni set, ni gem na svoj servis u ta dva duela.

Teško da će mu Đoković to ovoga puta dozvoliti.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković na provokacije odgovorio poljupcem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar