"Nole, moram Eleni da okrenem leđa, iskoristi priliku uvek..."

Ovako je Nebojša Višković, novinar Sport kluba, uz osmeh otvorio razgovor sa Novakom Đokovićem u Monte Karlu, a srpski teniser je odmah pokazao da je sjajno raspoložen.

PROČITAJTE JOŠ

„Ona ne razume sada ništa, možeš da pričaš šta hoćeš“, rekao je uz osmeh Đoković aludirajući na Elenu Kapelaro.

Pojasnio je i koliko jezika govori i kom jeziku će se posvetiti.

„Ako se bude vratio za Kinu ove godine, moraću da poradim i na tom jeziku. Šalim se, naravno, jezici su me uvek privlačili, jako je bitno da čovek pokuša barem da nauči neke fraze određenog jezika u zemlji u kojoj se nalaziš. Na taj način se približavaš ljudima i kulturi, njihov odnos prema tebi, pogotovo ako je profesionalni sport, odnos je bolji, veća je podrška. Rade to i drugi kako ne. Medvedev je Rus, ali priča savršen francuski. On živi koliko ovde koliko i ja, a bolje od mene priča francuski, pa moram da napredujem“, poručio je Đoković za „Sport klub“.

Novak Đoković
Foto: Screenshot Sportklub

Pojasnio je kako se oseća pred turnir i osvrnuo se na prethodne mesece.

„Od Vimbldona prošle godine sam pronašao i sebe na terenu i igru, neki kontinuitet, vimbldonska titula je možda jedna od najvažnijih u mojoj karijeri jer situacija i okolnosti koje sam doživeo pre toga… Posle toga nisam putovao u Ameriku, ali sam krenuo sa izvanrednim partijama i u Tel Avivu, Kazastahanu, Parizu i Torinu. Početak godine u Australiji i istorijska titula, odskočna daska koja je uvek bila za mene i najbolji mogući početak godine. Opet nisam otišao u Ameriku, ali ko zna zašto je to dobro. Imao sam više vremena i prilike da se uigram i treniram na ovoj zahtevnoj podlozi, nisam prethodnih godina imao dobre početke na šljaci, ovo je prvi igrač koji se igra i odmah je hiljadarka. Koncentrisan sam da se izađe na teren sa visokim intezitetom što nije uvek lako jer se igra na drugoj podlozi, nadam se boljem početku nego u prethodne tri.“

U jednom trenutku je ruka bila bandažirana.

„Ne, ne… Sve je u redu sa rukom, uvek postoje neke minorne stvari u toku dana, na nivou profesionalnog sporta je sve to normalno“, poručio je Đoković.

BONUS VIDEO Nestvaran poen Đokovića i Medvedeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar