Novak Đoković Foto:EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković pobedio je Aleksa de Minora rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:4, te tako izborio plasman u polufinale Mastersa u Monte Karlu.

Meč je trajao dva sata i pet minuta, a Novak je više puta imao energetske krize. U nekoliko navrata je jedva disao, mučio se da ostane na nogama, pogotovo u drugom setu, ali je nekako prebrodio krize i došao do novog velikog uspeha.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Kasper Rud – Igo Umber.

Sa druge strane žreba sastaju se Janik Siner i Stefanos Cicipas.

Novak inače u Monte Karlu juri treću titulu, odnosno 41. masters trofej u karijeri.

Novak Đoković Foto:EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Već u prvom gemu, De Minor je „pokazao zube“ i stigao do dve brejk lopte. Prvu je spasao Đoković agresivnom igrom, a kod druge je sačekao grešku rivala. Nadmudrio je Srbin protvnika na mreži za prednost, a De Minor je pogrešio u narednoj razmeni.

I Novak je imao dve brejk lopte u narednom gemu. Međutim, Australijanac je odlično odigrao naredna tri poena i stigao do prednosti. Ipak, Aleks je poklekao u razmeni za izjednačenje, ali je Novak onda vezao dve greške za 1:1.

Oba tenisera su relativno lako dobijali svoje servis gemove, sve do prednosti 5:4 za Novaka.

Od 40:15 Đoković je stigao do izjednačenja, a onda je De Minor smestio drop šot u mrežu za brejk i set loptu. Odigrao je hrabro Australijanac i pogodio liniju iz forhenda. Smečovao je De Minor za prednost u gemu, a Novak je pogrešio iz forhenda za 5:5.

Novak Đoković Foto:Valery HACHE / AFP / Profimedia

Imao je Aleks brejk loptu u narednom gemu, ali je onda pogrešio, a Novak nije propustio zicer za gem loptu. Pogodio je forhend Đoković uz liniju, pa je poveo sa 6:5.

Kada je bilo najteže, Đoković je podigao nivo igre i rešio prvi set brejkom. Napravio je De Minor duplu servis grešku za 0:15, a onda je izbacio bekhend u aut. Asom je stigao do 15:30, ali je onda napravio još jednu duplu servis grešku za još dve set i brejk lopte. Novak je dvaput jeftino grešio za đus, ali mu je De Minor uzvratio za treću set loptu u ovom gemu. Pokušao je Australijanac drop šotom, ali ga je smestio u mrežu za kraj seta.

Novak je uzeo i uvodni gem drugog seta, a onda je viđena nestvarna serija brejkom. De Minor kao da je grešio samo u svojim servis gemovima, dok se Novak mučio da fizički ostane u meču, a nije imao lakih poena nakon servisa. Viđeno je čak šest brejkova zaredom, a tu seriju prekinuo je De Minor i poravnao na 4:4.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Đoković je bez izgubljenog poena došao do gema i novog vođstva – 5:4.

U poslednjem gemu na 15:15 Đoković je stigao drop šot, pa vinerom došao do prednosti. Sačekao je grešku De Minora u narednom poenu za dve vezane meč lopte. Već je prvu iskoristio Novak za kraj ovog neizvesnog meča.

Đoković - De Minor 7:5, 6:4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare