EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Teniska javnost poslednjih dana uglavnom raspravlja o jednoj temi, otkako je ona uopšte dospela u centar pažnje.

Foto: Nova.rs; shutterstock

Janik Siner se sprema da napadne drugu grend slem titulu ove sezone posle one u Australiji i to u raspoloženju kada svi pričaju o njegova dva pozitivna doping testa.

PROČITAJTE JOŠ:

Ti testovi na anabolik klostebol su bili pozitivni u martu, da bi Siner ipak uspeo da se izvuče praktično bez ikakve suspenzije i kazne, ako se izuzme oduzimanje bodova i novca u Indijan Velsu.

Rik Mejsi, čuveni teniski trener i čovek koji je nekada radio sa Serenom Vilijams, kaže da će Siner opet biti testiran.

Ovog puta kaže da će to biti na terenu, jer smatra da ima veoma težak žreb u Njujorku.

„Žreb Janika Sinera je najbrutalniji i najteži koji sam video godinama za prvog nosioca. Opet će biti testiran“, napisao je Mejsi.

On je i ranije izneo svoj stav o Sinerovom slučaju ističući u prvi plan suviše malu koncentraciju klostebola koja se našla u Sineru kada je doping test bio pozitivan.

Siner u prvom kolu US Opena igra protiv Mekenzija Mekdonalda u utorak uveče, potom ide na pobednika meča Spicirija i Mikelsena, pa na Đarija, O’Konela, Vavrinku ili Belučija.

Kasnije ga čekaju potencijalno Artur Fis ili Tomi Pol, pa Stefanos Cicipas, Danil Medvedev kao mogući rivali u četvrtfinalu, Karlos Alkaraz u polufinalu i Novak Đoković ili recimo Saša Zverev u finalu.

BONUS VIDEO: Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar