Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Oglasio se Nadal.

Rafael Nadal je na konferenciji za medije na Vimbldonu potvrdio da se povlači sa turnira.

PROČITAJTE JOŠ...

„Nažalost, kao što pretpostavljate, ovde sam jer se povlačim sa turnira. Mučio sam se sa abdominalnim bolom, juče sam to prihvatio, potvrđeno je da imam cepanje mišića, komunikacija je kasnila jer sam ceo dan razmišljao koju odluku da donesem. Mislim da je vreme da povučem, često sam bio u teškim momentima“, otkrio je Nadal na početku.

„Nema smisla da nastavim da igram, samo mogu da pogoršam stanje“, dodao je on.

Potom je dodatno obrazložio:

„Ne mislim da mogu da pobedim na dva meča pod ovim okolnostima. Ne mogu da izvodim normalne pokrete, zamišljao sam sebe kako pobeđujem dva meča, na neki način iz poštovanja prema sebi nisam hteo da izađem da igram a da nisam dovoljno takmičarski nastrojen, da ne mogu ds igram kako hoću. Povreda stopala je sada bolja, najbitnija stvar za mene je sreća, bitnija od svake titule. Ne mogu da rizikujem taj meč da ostanem tri, četiri meča van takmičenja. Šta se desi desiće se, to je moja odluka i moram da živim sa tim. Veoma sam tužan, doneo sam tešku odluku.“

Dodatan razlog je utisak španskog tenisera da bi imao šansu da napadne titulu:

„Uradio sam sve na najbolji način da dam sebi šansu da budem ovde, igrao sam na veoma visokom nivou, čak i juče. Osećam se još malo gore jer kada vidim kako sam dobro igrao mislim da bih imao šansu za titulu“, uveren je Nadal.

„Probleme u abdominalnom delu imam nedelju dana, ali su bili manje-više pod kontrolom. Juče sam odradio testove, juče posle meča, mala stvar koju sam imao pre nekoliko dana se sada uvećala. Želim da budem van terena tri, četiri nedelje, nadam se da će mi to biti dovoljno da nastavim da igram ove godine. Imao sam taj osećaj bola cele nedelje, nekada više, nekada manje. Juče sam servirao na 3:1, shvatio sam da stvari postaju gore, kada servirao na 4:3 postalo je mnogo gore. Pronašao sam način da smanjim brzinu i da promenim kretanje, a na servisu sam pronašao sam način da ne povećam povredu. Prilazim ovoj stvari korak po korak, pobednički sam završio meč, a onda sam morao da uradim sve stvari oko povrede. Uvek je izbor, ali u ovom slučaju, ne mogu na teren kada znam da povreda može da se pogorša“, zaključio je Nadal.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković i luda proslava fantastičnog poena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare