Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Janik Siner, prvi reket sveta, trenutno je u centru pažnje zbog doping skandala koji je potresao tenisku javnost.

Ovaj slučaj nije izazvao interesovanje zbog njegovih sportskih uspeha, već zbog pozitivnih doping testova na zabranjeni anabolički steroid klostebol. Siner je dva puta bio pozitivan, prvo tokom turnira u Indijan Velsu 10. marta, a zatim osam dana kasnije.

Kao posledica ovog skandala, Siner je odlučio da raskine saradnju sa svojim kondicionim trenerom Umbertom Ferarom i fizioterapeutom Đakomom Naldijem. Siner je tvrdio da su njih dvojica odgovorni za to što je zabranjena supstanca dospela u njegov organizam. Iako ih je prvobitno zadržao u svom timu, pritisak javnosti i medija bio je preveliki, što je dovelo do njihove smene neposredno pred početak US Opena.

PROČITAJTE JOŠ

Naldi se oglasio na društvenim mrežama, iznoseći svoje viđenje situacije. U svom emotivnom obraćanju,

Naldi je izrazio nezadovoljstvo načinom na koji su mediji tretirali slučaj

„Zaista je tačno da postoje dva koloseka pravde: pravi koji se odnosi na sankcije sudova i onaj (nažalost efikasniji) koji podrazumeva sankcije od strane medija. Ovaj drugi je prečesto površan i retko je zasnovan na konkretnim činjenicama, koje su u ovom slučaju, štaviše, javne.

Kao gledalac, uvek sam se pitao šta je cilj kada se od pravnog slučaja pravi spektakl, ako ne da sudim, stvaram ili uništavam ljude i njihovu reputaciju. Danas kada sam ja protagonista, imam potvrdu za to!

Pre godinu i po dana pridružio sam se fantastičnoj grupi, koju čine dobri ljudi, odlični profesionalci, saputnici. Sa njima sam doživeo trenutke radosti i bola, podelio emocije, uživao u pobedama i proživljavao poraze. Sa ljudima iz ove grupe stvorio sam jaku vezu, ali pre svega uspeo sam da ostvarim velike ciljeve, koji su nam pomogli da uđemo u istoriju italijanskog tenisa.

Ponosan sam što sam bio deo ovog sjajnog tima, svestan da bio 100 odsto profesionalan, ali i da sam dao više, jer kada uložiš svoje srce sigurno je da daješ više. Boli pomisao da više nisam deo toga, teško je ne biti u boksu sa timom i navijati za Janika, ali moraću brzo da se naviknem.

Hvala Vanjo, Daren, Umbe, Cipo, bilo je to prelepo putovanje, nezaboravna priča. Zahvalnost dugujem i Janiku, srećno, šampion si. „Nastavi lov!“

Hvala i Aleksu, Džozefu, Lariju, Pjeru, Rubenu i svim važnim ljudima za Tim.

Na kraju, hvala svima koji ovih dana nisu površno sudili“

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare