Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad američkom teniserkom Danijel Kolins u tri seta i posle velikog preokreta sa 6:7 (3), 7:5 i 6:4.

Olga je podsetila zbog čega je i prošle godine na Rolan Garosu napravila dobar rezultat, skinuvši veliki „skalp“ desetoj teniserki planete, kojoj se ujedno i revanširala za poraz u Madridu.

PROČITAJTE JOŠ:

Danilovićeva je izjednačila svoj najbolji rezultat karijere u Parizu, upisavši usput jednu od najvećih pobeda do sada i imaće šansu protiv Done Vekić da nadmaši treće kolo iz prošle godine.

Kolins je u nekim momentima sezone do sada delovala gotovo nepobedivo, posebno nakon serije pobeda i titula na turnirima u Majamiju i Čarlstonu, ali i u Rimu i Strazburu gde je gubila u polufinalu i finalu.

Sve to je tridesetogodišnjakinju činilo veoma teškom rivalkom za Olgu, koja nije nameravala da dođe turistički na teren.

I to je pokazala od prvog seta u kom ni u jednom trenutku nije dopustila da joj padne koncentracija dovoljno da protivnica može da joj uzme servis.

Kolins je taj-brejk odigrala gotovo idealno, pa je tek tada Danilovićeva malo poklekla, dovoljno da prvi set ode devojci sa druge strane mreže.

Drugi set je bio pun uspona i padova. Poprilično drugačiji od prvog jer su se obe teniserke više mučile da sačuvaju svoj servis, nego da uzmu tuđ.

Otvorila ga je Olga izgubljenim servisom, ali je odmah uzvratila sa dva brejka za vođstvo 3:1. Ni tada nije uspela da smiri ruku u gemovima gde je imala početni udarac.

Tako je Kolins preokretom stigla do 5:3 i šanse da završi meč. Servirala je za pobedu, Danilovićeva je napravila brejk, a onda spasila dve šanse da se Kolins opet odlepi i Srpkinja je povela 6:5.

U tom trenutku je Danijel ostala bez koncentracije da uvede i taj set u odlučujući, 13. gem i Olga se u stilu vratila pretvorivši treću set loptu u izjednačenje.

Treći set je podsećao na oba prethodna, jer je otvoren sa po jednim brejkom za svaku teniserku, pre nego što su se i jedna i druga stabilizovale i do kraja. I na kraju je opet Srpkinja bila ta koja je imala čvršće živce i uspela da trijumfuje.

Treba napomenuti da je Kolins u jednom trenutku morala da zove doktora i traži tajm-aut, ali je uz bolji servis Olge, njenu efikasniju realizaciju poena na prfvi i drugi servis uz nešto manje Olginih grešaka, morala da pruži ruku boljoj.

BONUS VIDEO: Olga Danilović sjajan meč i poraz od Danijel Kolins u Madridu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar