Rodžer Federer
Rodžer Federer; Foto:: EPA-EFE/ANDY RAIN

Rodžer Federer, nekada najbolji teniser sveta, oglasio se povodom slučaja Janika Sinera i doping skandala mladog Italijana.

Federer je tokom gostovanja u emisiji „Today“ na televiziji NBC kod voditeljke Savane Gatri istakao da ova situacija nije nešto što iko želi da vidi.

PROČITAJTE JOŠ...

U trenutku dok ceo svet čeka 6. septembar, Švajcarac je izneo svoj stav:

„To nije nešto što želimo da vidimo u našem sportu. Ove vesti, bez obzira na to da li je on ili bilo koji drugi igrač u pitanju, nisu poželjne. Takva pažnja nije potrebna. Razumem da je nezgodna situacija. To je košmar za svakog sportistu i njihov tim da se suočavaju sa optužbama i problemima. Svakodnevno ispunjavamo formulara i sa tim živimo. Svako jutro kada se probudite, pomislite ‘Da li će me neko doći da testira‘. To je teško“, rekao je Federer.

Osvrnuo se Švajcarac i na to da li je kazna bila (pre)blaga, ali i otkrio u čemu je zapravo najveći problem koji kod mnogih budi sumnju:

„Razumem frustraciju. Postavlja se pitanje da li je tretiran kao ostali i mislim da se sve svodi na to. Svi verujemo da Janik nije ništa loše uradio, ali nekonstantnost u tome što nije morao da pauzira dok nisu bili 100% sigurni, to je pitanje na koje treba dati odgovor. Tako je kako je, moramo verovati procesu i svima koji su uključeni“, dodao je Federer.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar