Novak Đoković i Rafael Nadal
Foto: Nigel Owen / Actionplus / Profimedia

Vreme leti kad se dobro zabavljate, a Novak Đoković i Rafael Nadal se dobro zabavljaju već čitavih 18 godina. Sada je vreme za možda i poslednju žurku i to na terenima Rolan Garosa u sklopu Olimpijskih igara. Ipak, nije sve uvek bilo veselje. Naprotiv.

Foto: Nova.rs

Ne pre 13.30 je na programu jubilarni 60. okršaj dvojice tenisera (30-29 za Novaka), a ovaj se po mnogo čemu razlikuje od svih ostalih.

PROČITAJTE JOŠ

Do sada su samo jednom igrali na Olimpijskim igrama i to pre tačno 16 godina kada je Španac slavio u polufinalu i kasnije osvojio olimpijsko zlato. Ono je i dalje san za Đokovića.

Ipak, mnogo je morao ličnih borbi za izvojeva Đoković da bi tokom godina naučio kako da pobeđuje Nadala. Morao je mnogo, mnogo toga da promeni, a psihološke igre Španca su uvek kretale i daleko pre meča.

Novak je nedavno za „CBS“ otkrio kako Nadal učini da se osećate malim, kako se poigrava sa vašim umom i kako vas bukvalno zastraši.

„Igram protiv Nadala na Rolan Garosu, a njegova svlačionica je pored moje, zar ne? Dakle, tako smo blizu. I pokušavamo da damo jedno drugom prostora. Ali onda ni svlačionica nije tako velika. I način na koji skačete okolo, kao Nadal pre nego što izađemo na teren… U svlačionici, on radi sprinteve pored tebe. Čak mogu da čujem muziku koju sluša, znate, u njegovim slušalicama. Znaš, to me nervira“, rekao je Đoković tada.

“Soccerbet iz Pariza”

Upravo će sada biti na istom tom skučenom mestu. Još jednom će Đoković morati da se suoči sa ovim. Uostalom, to je uradio već 59 puta do sada.

„Na početku svoje karijere, nisam shvatao kako je sve to deo scenarija, zar ne? Tako da sam se toga uplašio. Ali to me takođe motiviše da sam radim stvari i da pokažem da sam spreman, znaš? Spreman sam za bitku, za rat“, pričao je srpski as.

Pamti se i kada mu je jednom prilikom savetovano da on isto uradi Nadalu, a ni to nije prošlo neprimećeno.

Đoković i Nadal nisu osvojili nijedan trofej ove sezone, a stigli su samo do jednog finala. Srbin je pao u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza, a Španaca u Baštadu (serija 250) od Boržeša.

BONUS VIDEO Đoković se nasmejao zbog Maljkovića pred Olimpijske igre u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare