Foto: Mohammed Saad / AFP / Profimedia

Da li samo jedan jedini detalj na opremi Novaka Đokovića pokazuje da namerava da i dalje igra tenis u 2024. godini.

Sam sve vreme ponavlja da još uvek nije odlučio zasigurno da li će putovati u Pariz (28. oktobar – 3. novembar) i istakao je da nije siguran da će igrati na Završnom mastersu u Torinu od 10. do 17. novembra.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne znam šta budućnost donosi, biću spontan i videću kako se osećam u datom trenutku. I dalje planiram da se takmičim i da igram naredne sezone i hajde da vidimo kako će ići“, rekao je Đoković.

E sada, kada smo raščistili da se Novak nalazi u novoj spontanoj eri, trebalo bi da govorimo i o pitanju za prave Đokovićeve navijače.

Daću vam još 15, 20 sekundi fore da razmislite. Po čemu se oprema Đokovića u Rijadu razlikovala u odnosu na onu u Šangaju?

Odugovlačim ovom rečenicom i dajem vam priliku da razmislite, a nakon slike ću vam i otkriti kakva je razlika.

Foto: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Da, u pitanju su bele patike sa crvenim i plavim detaljima. Đoković je nosio još samo u Beogradu u okviru Dejvis kupa protiv Grčke što je možda nagoveštaj da ih planira za kraj sezone. Sve mečeve u Šangaju je odigrao u crvenim patikama.

Ali, osim ovih neobičnih patika ima i drugih naznaka da Đoković ne planira da sada završi sezonu. Najbolji od njih je način na koji je odigrao protiv Sinera. Ako smo u Šangaju videli da je podigao nivo igre u odnosu na US Open, onda smo u Rijadu videli da sve više liči na onog igrača koji je tokom 2023. godine terorisao rivale i osvojio tri grend slem titule (u četiri finala).

Jeste srpski as izgubio od Sinera sa 6:2, 6:7(0), 6:4, ali je dobra vest što je ovog puta dolazio do brejk lopti (na prethodna dva duela u šest setova nije uspeo to da uradi nijednom, što mu se desilo prvi put u karijeri).

Foto: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Najbolji riterner sveta je stigao do šest brejk lopti, a tri je uspevao da konvertuje u osvajanje gemova. Sa druge strane, Siner je napravio šest brejkova što je i dalje neobično kada se zna koliko je servis čuvao Đokovića poslednjih godina.

Trebalo bi očekivati da vidimo Đokovića barem u Torinu na onom vrhunskom nivou. Iz nekoliko razloga. Pre svega sigurno neće da dozvoli da tek tako ostane bez 1.500 poena i da time umnogome sebi zakomplikuje situaciju na grend slem turnirima naredne godine. Novak sigurno ne želi da ispadne iz Top 8 i da onda već od osmine finala ima potencijalno neugodnije rivale nego što je to slučaj inače.

Možda i bitnije je što će do prave forme koja će mu biti potrebna za Australijan open doći upravo kroz takmičarske mečeve u Torinu gde će videti šta mu u ovom trenutku nedostaje da se odmeri sa najboljima na svetu.

Ostaje da se vidi šta će odlučiti srpski as i da li će se pojaviti na dva prestižna turnira.

„Bila je sjajna atmosfera, naelektrisana, kako na terenu tako i u publici. Od početka meča sam zaostajao, borio sam se na svoj način, uspeo sam da uzvratim, ali na moju žalost bio je mnogo dobar, bolje je igrao, imao sam sreće da dobijem drugi set. Imao sam neke šanse i u trećem setu, ali sve u svemu bilo je bučno na tribinama, zabavno. Bilo je zaista uživanje igrati ovde, baš kao i u decembru prošle godine protiv Alkaraza, ponovo je bila sjajna atmosfera. Zahvaljujem se i publici na podršci“, rekao je Đoković.

Upitan je četvrti igrač sveta kako je video Sinera.

„Bolje nego sebe. Jednostavno rečeno, igrao je na veoma visokom nivou, nije bez razloga broj jedan na svetu. Pokušao sam da se borim, da se vratim, što sam i činio, bio sam blizu, ali je bio bolji u odlučujućim momentima“, zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković i izjava posle finala u Šangaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar