Novak Đoković
Foto: Schreyer / imago sportfotodienst / Profimedia

Novak Đoković je u četvrtak bio centralna tema Vimbldona jer su sve oči bile uprte u njega i 22-godišnjeg Britanca Džejkoba Firnlija (6:3, 6:4, 5:7, 7:5), a britanski tabloidi su iskoristili nekoliko informacija da iskonstruišu čudnu priču.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

„Dejli mejl“ je odlučio da oplete po BBC zbog toga što se kasnilo sa uključenjem na meč Đokovića i Firnlija. Razlog? Harijet Dart i Kejti Bolter (4:6, 6:1, 7:6(8)) su tada igrale odlučujući taj-brejk, pa je javni servis Velike Britanije procenio da je to značajnije nego početak susreta u muškom singlu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, to nije jedina stvar koja je zasmetala Britancima koji su gotovo iznenađeni što se toliko Britanaca tog dana našlo na terenima. Tako je „Express.co.uk“ objavio tekst pod naslovom „Nik Kirjos i Tim Henman optužili Novaka Đokovića da je namerno gubio na Vimbldonu“.

Naravno taj naslov je barem malo prenaglašen.

Dva bivša tenisera (Kirjos nije i zvanično bivši) su razgovarali i došli do zaključka da je Đoković pomogao Endiju Mariju da dobije udarni termin na BBC za poslednji meč na Vimbldonu sa bratom Džejmijem.

Đoković je izgubio treći set u drami i time gurnuo braću Mari u „prime time“.

Uz Britanke su na terenu igrala i dva Britanca jedan protiv drugog jer je Džek Drejper igrao protiv Kamerona Norija.

Oni su zbog toga posumnjali da je Đoković učinio uslugu Mariju.

„Slušajte, oni koji prave raspored su odahnuli od olakšanja kada su shvatili da braća Mari neće igrati dubl u isto vreme kad i Nori protiv Džeka Drejpera“, poručila je Kler Bolding, voditeljka BBC.

Kirjos je uzvratio.

„Moža je Novak to znao duboko u sebi. Možda je znao“, rekao je Kirjos.

Henman se nadovezao.

„Gotovo je pomogao turniru, on je član kluba“, poručio je Henman.

Podsetimo, šampion Vimbldona postaju i trajni članovi kluba, dok su ostali učesnici samo privremeni.

Britanski tabloidi su se tako dobro zabavili različitim teorijama zavera i tvrdnjama da je BBC jedno ili drugo trebalo da uradi drugačije.

BONUS VIDEO „Đoković – jedan od najlepših poena u meču

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare