Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Đoković je eliminisan sa US Opena već u trećem kolu. Bolji od aktuelnog šampiona bio je Aleksej Popirin sa 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.

Očajni servisi su koštali Đokovića jer je i ovog puta bio daleko od svog serverskog nivoa.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo mu je ovo najranije ispadanje sa grend slema od Australijan opena 2017. godine.

Najveće pitanje je bilo kako će izgledati servis nakon što je na prethodna dva meča bio ubedljivo najslabiji u karijeri.

Pogađao je prvi servis protiv Albota u samo 47 odsto slučajeva, a protiv Đerea 47,2. Slično je nastavio i sada i izgledao je prilično loše.

Kada se na to doda i činjenica da je napravio čak 14 duplih grešaka, jasno je da mu fokus nije bio na zavidnom nivou i posebno ne na potrebnom da bi dobio meč sa motivisanim protivnikom.

Popirin je posle meča rekao kako ga je poraz Karlosa Alkaraza ubedio da se iznenađenja u tenisu dešavaju, dok je Novak posle poraza kazao da mu je ovo najslabija sezona u poslednjih 15 godina i jedan od najlošijih mečeva gde se povremeno osećao amaterski.

Popirin je prvi set dobio brejkom u devetom gemu i to nakon što Novak nije iskoristio čak pet svojih brejk šansi u šestom.

Mogao je da povede sa 4:3 i praktično reši taj deo igre, a ovako je Australijanac „dobio krila“ i učvrstio veru koju je imao pre meča.

U drugom setu je Đoković olako ispustio tri poena u petom gemu za tri brejk lopte Popirina, pa je onda Srbinu bilo teško da se vraća iz minusa i Popirin je brejkom poveo sa 3:2, nakon čega je rešio taj deo igre u svoju korist.

Tek u trećem setu je Novak pokazao deo onoga šta može, popravio je realizaciju drugog servisa, Popirin je dosta više grešio i izgubio tri svoja servis gema dok je usput napravio jedan brejk.

Četvrti set je delovao unapred kao da bi Đoković mogao da se vrati u meč, i tada je imao šanse da povede brejkom u drugom gemu, prokockao je još dve šanse i onda kao u prvom setu, izgubio svoj servis, Popirin je otišao na 3:2, pa na 5:2 duplim brejkom posle kog se srpski as nije vratio u meč, te Australijanac ide na megdan Frensisu Tijafou koji je eliminisao Bena Šeltona.

Đoković - Popirin 1:3 (4:6, 4:6, 6:2, 4:6)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare