Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Kada je u pitanju veliki novac uvek se pronađe način... I svi nekako uspevaju da budu srećni. Svi osim ATP.

Saudijska Arabija je odlučila da u Rijadu napravi turnir „Šest kraljeva slema“ koji uključuju četiri najboljih igrača planete – Novaka Đokovića, Karlosa Alkaraza, Janika Sinera i Danila Medvedeva, te Holgera Runea i Rafaela Nadala.

PROČITAJTE JOŠ

Novak Đoković i ostali igrači su mogli da budu kažnjeni od strane ATP, pa je pronađen „modus operandi“ kako bi Arapi dobili spektakl, a igrači ogroman novac. Samo za učešće će svako prihodovati 1,5 miliona dolara, a osvajač će dobiti čak šest miliona.

Turnir je prvobitno trebalo da bude održan u februaru, ali morao da bude promenjen termin nakon što su organizatori kontaktirali agente igrača.

Razlog je jer je ATP pokušao da se zaštiti od ovakvih stvari, pa je uveo pravilo da će igrači izgubiti „Platinum status“ u slučaju da učestvuju u događajima koje ATP ne organizuje, a traju tri ili više uzastopnih dana.

Novak Đoković i Rafael Nadal Foto: HMB Media/Antonio Borga / imago sportfotodienst / Profimedia

ATP ne dozvoljava da igrači iz Top 30 igraju na događajima u istoj sedmici kada su na programu mastersi ili turnir iz serije 500.

Saudijci su pronašli način, pa su turnir pomerili za 14. oktobar i to u sedmici kada su na programu samo dva turnira iz serije 250.

To je praktično značilo da ATP nema uslova da kazni Đokovića i ostale tenisere zbog „izdaje“ i odluke da igraju na ovom događaju.

Rešen je i problem igranja tri uzastopna dana tako što će igrači igrati dva dana zaredom, onda će imati dan pauze i na kraju igrati još dva dana. Niko od njih neće biti tri dana zaredom na terenu.

BONUS VIDEO Epsko polufinale Novaka Đokovića i Janika Sinera u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare