Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Španski teniser Rafael Nadal progovorio je o pitanju koje je prethodnih nedelja zaokupilo pažnju teniske javnosti.

Foto: Nova.rs; shutterstock

Mnogi su bili u šoku kada su saznali da je Janik Siner, prvi teniser sveta, u martu dvaput bio pozitivan na doping testu.

U sebi je imao supstancu klostebol, koju je, kako je objasnio, dobio putem spreja koji je koristio član njegovog tima.

Sve je zataškano i nekoliko meseci se nije ni znalo za čitav slučaj dok iz odgovornih teniskih institucija nisu objavili da je slučaj rešen u Sinerovu korist.

Italijan nije snosio gotovo nikakve posledice osim oduzimanja bodova i novca iz Indijan Velsa i mimo toga suspenzije kakva se obično dobija za takve slučajeve, nije ni bilo.

Sada je o tome svoj sud dao i Nadal koji je ubeđen da Siner nije namerno uradio ništa loše.

„Imam jednu osobinu ili manu, a to je da obično verujem u dobru nameru ljudi. Poznajem Sinera i ne mislim da je on namerno pokušao da se dopinguje“, rekao je Nadal.

Španski teniser je dodao da veruje u odluku ljudi koji su doneli odluku kakvu su doneli.

„Osim toga, pravda je pravda, i ne smatram da ona treba da nam se sviđa samo kada se rešava na način na koji mi mislimo. Na kraju, pravda je pravda i verujem u nju i u organe koji odlučuju i koji zaista to rade na osnovu onoga što smatraju ispravnim“, dodao je „kralj šljake“.

Zbog toga ističe kako veruje da Siner verovatno nije ni zaslužio suspenziju u konkretnom slučaju.

„Stoga, potpuno verujem da ako nisu izrekli sankciju, to je zato što su oni koji su odlučivali u ovom slučaju jasno videli da ono što je bilo nije bilo za sankciju. Ne mislim da će Siner biti zaštićen samo zato što je on Siner, a da će neko drugi biti kažnjen. Verujem u to i zaista sam uveren u to. Naravno, mišljenje drugih je takođe potpuno respektabilno, ali ja imam ovo mišljenje“, naveo je Rafael Nadal.

BONUS VIDEO: Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare