Foto:EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo samo je jedan od poznatih koji su se divili Rafaelu Nadalu tokom duge i bogate karijere.

Nadal je u četvrtak objavio da odlazi u penziju posle dve decenije astronomskih uspona, ali i padova zbog povreda.

PROČITAJTE JOŠ:

Rafa je u karijeri osvojio 22 grend slema, rekordnih 14 trofeja na Rolan Garosu i dugo je bio u senci Rodžera Federera, pre nego što je zasenio svog prvog od dva najveća rivala.

Kasnije je drugi najveći rival postao Novak Đoković sa kojim je Nadal odigrao 60 međusobnih susreta i tek kada je video da su povrede previše uzele preveliki danak, rešio je da će poslednji meč odigrati na završnom turniru Dejvis kupa.

Očekivano, mnogo je bilo reakcija među poznatim sportistima, pa je tako Rodžer Federer poslao emotivnu poruku, a isto je uradio i Kristijano Ronaldo, koji je Rafu više puta mogao da vidi na tribinama stadiona „Santjago Bernabeu“ dok je igrao u Real Madridu.

„Rafa, kakvu neverovatnu karijeru si imao! Tvoja posvećenost, strast i neverovatan talenat inspirisali su milione širom sveta. Bila je čast biti svedok tvoje karijere i što mogu da te zovem prijateljem. Čestitam na fantastičnoj karijeri! Uživaj u svojoj pezniji“, napisao je Ronaldo u komentaru na Nadalovu objavu.

Reagovao je i nemački igrač Toni Kros, koji je takođe godinama nastupao za „kraljevski klub“ sa mnogo uspeha.

„Kakav primer kao igrač, a što je još važnije, kao osoba! Vidimo se uskoro, Rafa“, poručio je Kros.

Javio se i Kilijan Mbape koji je Nadala nazvao „pravim primerom i po igračkim i po ljudskim karakteristikama“.

View this post on Instagram

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Mateo Beretini ga je nazvao kratko „legendom“, a nekadašnja srpska teniserka Ana Ivanović mu je čestitala.

„Čestitke na neverovatnoj karijeri, Rafa! Prava legenda i inspiracija za mnoge, tenisu ćeš nedostajati“, napisala je Ana.

Virdžil Van Dajk mu je ostavio emodži aplauza, a Lindzi Von, čuvena skijašica mu se zahvalila.

„Mnogo hvala, Rafa! Bila je privilegija gledati te kako igraš toliko godina. Uvek ćeš biti legenda“, napisala je Von uz simbol koji bi mogao da znači i da je po njenom mišljenju Nadal najveći svih vremena.

Miralem Pjanić, Manuel Nojer, Tadija Dragićević su se takođe našli među desetinama hiljada komentara onih koje je dirnula Nadalova objava konačnog povlačenja.

BONUS VIDEO: Nadal pomešao strane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar