Foto: Goran Srdanov / Nova.rs / Printscreen Twitter

Mehdi Ali, migrant koji je devet godina bio zatočen u hotelu "Park" u Melburnu, pušten je na slobodu.

Njegova životna priča privukla je veliku pažnju javnosti, kada je u isti hotel zarobljen i Novak Đoković početkom 2022. godine neposredno nakon dolaska u Australiju.

PROČITAJTE JOŠ

Pričao je Mehdi da povremeno izađe na cigaretu, ali nema stalan pristup svežem vazduhu. Vreme je provodio spavajui, svirajući gitaru ili čitajući knjige.

Ipak, konačno je Iranac na slobodi.

„Večeras sam slobodan i napuštam Australiju da počnem moj život u Sjedinjenim Američkim Državama. Neću biti srećan dok god moji prijatelji ne budu pušteni iz pritvora. Ovo nije sloboda dok nismo svi slobodni. Hvala vam na vašoj podršci“, napisao je Ali.

Alijeva priča dospela je u javnost kada je Novak bio zatvoren u hotelu pred sam početak Australijan opena, a srpski teniser je tokom nedavnih intervjua za BBC i RTS više puta pominjao migrante.

„Hvala Novače što javno govoriš o nama i pokušavaš da pomogneš nama i drugima koji imaju probleme“, napisao je Ali.

Pričao je Ali da je video „čoveka koji se živ zapalio“ i privukao je veliku pažnju na problem koji Australija ima sa migrantima.

Danas je u tom hotelu samo 32 ljudi, a Ali je tu i završio je na istom mestu sa Đokovićem.

„Probudio sam se i proverio svoj telefon. Nekoliko prijatelja mi je slalo poruke: ‘Je li Đoković tamo?’. Ljudi spolja. Pitao sam: ‘Šta, o čemu pričate, jeste li pijani?’. A onda su se pojavili svi ti mediji, kamere, svuda oko hotela. Vesti su počele da kruže. Shvatio sam – ok, Đoković je tu. Bio sam šokiran. Najbolji teniser svih vremena zatvoren u takvom, pa, ne baš ‘fensi’ i otmenom mestu“, priča Mehdi.

BONUS VIDEO Doček Novaka Đokovića na turniru u Dubaiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar