Foto: Teniski savez Srbije

Nemamo još uvek novu Anu Ivanović i Jelenu Janković, ali i ovo je lep rezultat.

Srpska teniserka Mia Ristić pobedila je na prvenstvu Evrope u konkurenciji do 16 godina u češkom Prerovu.

PROČITAJTE JOŠ:

U borbi za zlato, 16-godišnjakinja iz Bora (87. mesto na juniorskoj ITF listi), pobedila je špansku igračicu Martu Sorijano Santjago sa 6:1, 6:1.

Na turniru je ostvarila šest pobeda, bez poraza i izgubljenog seta, a sa 6:1, 6:1 su završena čak četiri meča.

Gimnazijalka iz Bora kaže da joj je od samog starta bio cilj da osvoji najsjajnije odličje.

Foto: Teniski savez Srbije

„Na Evropsko prvenstvo u Prerov otišla sam sa vizijom i zadatkom da se vratim kući okićena zlatom. Već nakon prvog meča znala sam da sam na tom putu i da mogu do cilja koji sam sebi zacrtala. Iz meča u meč bila sam sve jača, motivisanija, nadahnutija, posebno u finalu gde protivnici nisam dala da diše. Agresivnom igrom, maksimalnom koncentracijom i inspiracijom da Srbiji donesem zlato išla sam iz gema u gem do potpunog trijumfa. Presrećna sam, srce mi je puno, donosim zlato u moju Srbiju, moj Bor. Nikada neću zaboraviti ovaj trenutak i intoniranje naše himne, verujem da ću isto učiniti i doživeti i na Rolan Garosu kao što su to učinili Novak i Ana“, kaže Mia Ristić, a prenosi Teniski savez Srbije.

Mia je bila prvakinja Srbije u kategorijama do 10, 12, 14 i 16 godina, a igrala je već za reprezentaciju na juniorskim takmičenjima (od devet turnira osvojila je šest).

Foto: Teniski savez Srbije

Ima više od 100 trofeja, među kojima je i onaj za treće mesto na svetu – Smrikva Boul koji je osvojila sa devet godina u konkruenciji do deset.

Uzela je i juniorski J2 trofej koji je osvojila 2022. u Vilahu, sada i zlatna medalja Starog kontinenta u konkruenciji do 16 godina.

BONUS VIDEO: Novak igra tango u Visokom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare