Karlos Gomez-Erera
Foto: Nova.rs

Bez njega ništa ne bi bilo isto, uostalom od kada je on sa Novakom Đokovićem, srpski as nije doživeo nijedan jedini grend slem poraz.

Foto: Nova.rs

O Karlosu Gomezu-Ereri se zna toliko malo da mnogi ni ne znaju za koga je u timu rezervisan nadimak „Čarli“. Ipak, bivši španski teniser koji nikada nije igrao na najvišem nivou predstavlja bitan dodatak timu sedmostrukog šampiona Vimbldona.

PROČITAJTE JOŠ

Od kada je u leto 2022. godine postao deo Novakovog tima Srbin je redom osvojio Vimbldon, Australijan open i Rolan Garos, a sada želi da započne novi ciklus upravo na londonskoj travi.

„Osim što je sparing partner on je i prijatelj dugi niz godina, najbolji je prijatelj mog srednjeg brata Marka i takođe jedan od mojih boljih prijatelja, znam ga dugi niz godina, 15 godina se znamo zapravo, još dok sam igrao turnir u Madridu u dvorani. To su neke prve godine kada smo se upoznali i kada smo krenuli da se družimo“, pričao je o počecima srpski teniser.

Objasnio je kako je došlo do dogovora o saradnji.

„Igrao je dosta turnira sa Markom i postao je član naše familije, jako blizak čovek nama. Mnogo smo puta trenirali zajedno kada je bio aktivni igrač, prošle godine je odlučio da se povuče, razgovarali smo, a ja sam poželeo da se pridruži timu, svi su se složili. Osim što je sparing partner i asistent prvog trenera, on je neko ko je jako dobro organizovan i pomaže i u logističkom i analitičkom smislu našem timu“, završio je Novak.

Karlos Gomez-Erera
Foto: Nova.rs

Špancu je trener bio Pepe Imaz, dobro poznato ime, i čovek sa kojim je radio na terenima u Marbelji. Upravo zbog toga je Đoković i često odlazio tamo ranije, a kasnije odlučio i da kupi kuću. Shvatio je koliku mu prednost donose takvi treninzi protiv čoveka koji je najviše stigao do 268. mesta na ATP listi.

Španac je tri godine mlađi od Novaka, pa je i te kako dobar partner što je retka privilegija među profesionalcima.

Tokom karijere je osvojio 10 titula na čelendžerima i fjučersima (10-6). Zanimljivo da je prvi Fjučers osvojio u Novom Sadu avgusta 2012. godine kada je u finalu savladao Miljana Zekića, a samo mesec dana ranije je predao finale fjučersa Marku Đokoviću. Sa njim je osvojio i dva fjučersa u dublu tih godina, ali nikada nije uspeo da dođe na najveću pozornicu.

BONUS VIDEO Novak u raspravi sa sudijom na Vimbldonu