Rafael Nadal je poslao nekoliko zabrinjavajućih poruka na obraćanju medijima na Majorci, a sve imaju isti zaključak - kraj velike karijere je veoma, veoma blizu.

Španski teniser je potvrdio da nije dovoljno spreman da se takmiči na Rolan Garosu i najavio da se nada da će zaigrati u Dejvis kupu. To praktično znači da su iz priče ispali Vimbldon i US Open, scenario koji mnogo podseća na poslednje godine Rodžera Federera na ATP turu.

PROČITAJTE JOŠ

Očekivano je Nadal govorio i o svojim najvećim rivalima, pre svih o Novaku Đokoviću sa kojim je tokom godina odigrao čak 59 susreta.

Srpski teniser je nedavno poručio da mu je Nadal „najveći rival i da će to uvek biti“, a sada je stigla i replika Nadala.

– Logično je da se na mene „računa“ na Rolan Garosu, čiji sam aktueni šampion. Osoba sam koja je najviše puta osvojila taj grend slem. Mnogo je godina bilo s mojim dobrim reultatima tamo. Logično je i da ljudi očekuju da se tamo vratim, ali… nije sada tako.

Pritom, shvatam šta je Đoković rekao, ali mislim da on o tome da sam mu najveći rival nije govorio u smislu aktuelne situacije, nego kao istorijsku činjenicu. Odnosno, rekao je to imajući u vidu da smo odigrali najviše međusobnih susreta u istoriji tenisa. Ja sam tokom moje karijere proživeo dva velika rivalstva. Kada sam stigao na veliku scenu, tu je bio Rodžer, a onda je došao Nole, pa smo bili nas trojica. Razumem zašto me Đoković smatra svojim najvećim rivalom“, rekao je Nadal.

Otvoreno prvenstvo Francuske je na programu od 28. maja do 11. juna, a Nadal je aktuelni šampion. Osvojio je čak 14 puta trofej ovde, pa mu je već u toku karijere podignuta statua na kompleksu u Bulonjskoj đumi.

Đoković će ove godine pokušati da osvoji Rolan Garos po treći put nakon 2016. i 2021. godine.

BONUS VIDEO Đoković se izjednačio sa Nadalom 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar