Šta posle Novaka Đokovića? To je pitanje koje se najčešće postavlja u teniskim krugovima, ipak, deluje da će Srbija sa posebnom pažnjom pratiti i WTA tur. Jedna od devojčica koja već sada pokazuje da je pravi teniski dragulj zemlje jeste Dušica Popovski, vicešampionka Evrope do 14 godina i polufinalistkinja Vimbldona.

To je samo polazna tačka, ipak, njena osnova je takva da joj se i sada projektuju velike stvari.

PROČITAJTE JOŠ

Popovski bi mogla da bude jedan od nosilaca srpskog tenisa sledećih 20 godina, a već sada je prepoznaju.

Počela je da trenira neobično rano, što je odlika mnogih velikih igrača kroz istoriju.

„Kada sam bila mala, sa četiri godine pošto je moj tata teniski trener išla sa njim da udaram na zid i već sa pet godina sam krenula da treniram“, počela je Popovski za Nova.rs.

Foto: Vesna lalić/Nova.rs

Nebojša Popovski je otac talentovane igračice i čovek koji joj je preneo ljubav prema sportu.

„Tata je ranije bio teniski sudija, sada je trener i trenira mene i sestru. Sudio je na velikim turnirima na WTA i ATP, sada je teniski trener.“

Na Vimbldonu je prošle godine stigla do polufinala za igračice do 14 godina.

„Oduvek sam htela da igram na travi i to mi je bio prvi put, skroz sam zadovoljna sa polufinalom i stekla sam veliko iskustvo.“

Foto: Vesna lalić/Nova.rs

Da je potpuno drugačija od većine svedoči i izbor teniskih idola. Ešli Barti, devojka koja se povukla na vrhuncu slave kao prva na svetu i šampionka Australijan opena, privukla je stilom igre Popovski.

„Najviše mi je uzor bio Rodžer Federer, ali i Rafael Nadal. Trenutno mi je uzor Novak Đoković od njega mnogo učim. Tu je i Karlos Alkaraz i Aleksander Zverev i drugi dobri igrači. Od dama Ešli Barti, ali je nažalost ona prekinula da igra. Trenutno mi je Arina Sabalenka i Iga Švjontek. Sviđa mi se njihov stav, stalno su samouverene i nikad se ne predaju. Najviše mi se sviđao stil Barti, bila je agresivna i dobro je servirala i od nje sam najviše naučila“, rekla je Popovski, između ostalog, za Nova.rs.

Čitav intervju pogledajte u snimku na početku video snimka.

Foto: Vesna lalić/Nova.rs

BONUS VIDEO Mlade nade ženskog tenisa Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar