Foto: EPA-EFE/STR

Novak Đoković je pobedio Rafaela Nadala 6:2, 7:6(5) u njihovom poslednjem meču, i to na egzibicionom turniru Slem šest kraljeva u Saudijskoj Arabiji, u Rijadu.

Đoković i Nadal imaju najveće rivalvstvo u istoriji tenisa, a sada je ono dobilo novo poglavlje, i to poslednje, jer je legendarni Španac najavio da će se penzionisati posle Dejvis kupa u novembru.

Novak je ovom pobedom osvojio treće mesto na Slemu šest kraljeva.

Pročitajte još

Meč je krenuo žestoko. Videli smo nekoliko zahtevnih razmena i dobrih poteza na obe strane.

Mnogo bolje je počeo Đoković jer je napravio brejk već u prvom gemu. Iskoristio je prvu brejk loptu i odmah bacio Nadala u probleme.

Uz manje poteškoće uspeo je da potvrdi taj brejk u nešto dužem gemu koji se igrao na razliku. Međutim, ipak je utisak da je to Novak rutinski rešio pošto Nadal nije imao nijednu brejk loptu u tom gemu.

Potom, Novak je u narednom periodu prvog seta bio sigurniji na servisu, a Nadal je fizički pao, imao je šansu Novak da još jednom uzme brejk Špancu, ali to nije uradio tada u petom gemu.

Ono što nije uspeo tad, uspeo je dva gema kasnije.

Iskoristio je drugu brejk loptu u gemu i oduzeo brejk, a kasnije servisom obezbedio osvajanje prvog seta.

Drugi set počeo je na identičan način – brejkom Novaka, ali je nastavak bio potpuno drugačiji.

Nadal je odmah odgovorio ribrejkom iskoristivši drugu šansu.

Umalo da Novak doživi potpuni šok, jer je u šestom gemu Nadal ima dve vezane brejk lopte, ali je Srbin pokazao zašto je najbolji svih vremena.

U sledećem gemu, Novak je imao dve brejk lopte, ali nije dao Nadal.

Ušli smo u nešto mirniji period igre sve do devetog gema u kom je Novak uzeo brejk, a Nadal mu je pomogao duplom servis greškom.

Imao je Đoković meč loptu kada je servirao za opstanak, ali ništa, vratio se Nadal i meč je otišao u taj-brejk nedugo zatim.

Nije bilo mini brejkova u prvih osam poena, a onda je Nadal izgubio poen na svoj servis. Međutim, isto to je učinio i Đoković već u narednom poenu.

Stigao je onda Novak do druge meč lopte, i ovoga puta je uradio ono što je trebalo i došao do pobede.

Đoković - Nadal 6:2, 7:6(5)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar