Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong)

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković sastao se u subotu popodne sa Rafaelom Nadalom u meču za treće mesto na "Slemu šest kraljeva".

To je poslednji međusobni meč igrača „velike trojke“ u karijerama dvojice igrača pošto je Nadal odlučio da se penzioniše posle Dejvis kupa u novembru.

PROČITAJTE JOŠ:

Pošto tamo nam našeg nacionalnog sastava, u Rijadu se igra poslednja „žurka“ rivalstva „Rafole“.

I pred taj meč, organizatori su najavili Đokovića kao „najuspešnijeg tenisera svih vremena“, ali ne i kao „najvećeg svih vremena“.

To je razlika koju su u poslednje vreme potencirali neki od analitičara i teniskih stručnjaka, pa i navijača koji nisu bili spremni da kažu za Novaka da je jednostavno najveći.

Baš tako su ga nedavno opisali u Šangaju, gde je srpski as stigao do finala i tu stao porazom od Janika Sinera.

Rafi ovakva najava nije mogla da ne zapara uši, jer je i sam praktično do juče bio najuspešniji i rekorder po broju grend slemova.

Đoković ga je prestigao prošle godine kada je osvojivši tri GS titule došao do brojke 24, dok će Rafa ostati na 22 trofeja.

Osim toga, Đoković, koga mnogi u svetu tenisa sada opisuju jednom rečju, odnosno akronimom „GOAT“ (Najveći svih vremena prim. prev) ima i više mastersa i bolji međusobni skor sa oba svoja najveća rivala i mnogo više nedelja na vrhu ATP liste.

BONUS VIDEO: Novakov brejk za 3:2 u trećem setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare