Grigor Dimitrov/Foto: AP Photo/Andy Wong

Bugarski teniser Grigor Dimitrov kaže da je slučaj Janika Sinera vođen i završen veoma neobično.

Siner je u martu bio u dva navrata i na dva različita testa pozitivan na anabolik klostebol i umesto da bude suspendovan dok je istraga u toku, nastavio je da se takmiči.

PROČITAJTE JOŠ:

Proces je vođen u tajnosti, Siner je sve vreme nastupao na turnirima i jedina posledica koju je snosio bilo je oduzimanje bodova i novca iz Indijan Velsa.

Dozvoljeno mu je da igra bez prepreka između ostalog i na US Openu koji je na kraju osvojio, kao i masters u Sinsinatiju.

Dimitrov ukazuje na ono što znaju mnogi igrači, da Sinerov slučaj nije vođen kao neki prethodni, jer su neki teniseri, čak i kada im nije nađena u telu zabranjena supstanca, kažnjavani na višemesečne kazne ako ne bi ispoštovali proceduru doping kontrole.

„Kao što sam već rekao, u Njujorku, ono što mi je bilo najčudnije jeste kako se postupalo sa protokolima u ovoj situaciji. Kako su raspoređeni? Ima igrača koji su doživeli potpuno drugačije procese, sa totalno različitim procedurama, i to me je navelo da se zapitam da li postoje dvostruki aršini. Dvostruki standardi, ovo je u suštini ono što ja kažem. To vidimo i u drugim sportovima. Nije tajna. Ali, način na koji se ovaj slučaj odvijao mi je bio veoma čudan, čak i kao nekome ko je na ATP turu već dugi niz godina. Mi znamo stvari iznutra, posebno kako se održavaju turniri. Kao članu komiteta igrača, neobično je kada nešto ovako – bilo da je vest ili spor – izađe na videlo, i svima je to čudno“, rekao je Dimitrov, a preneo Punto de Break.

Dimitrov je ovih dana u Sofiji gde je u utorak uveče odigrao egzibicioni meč sa Novakom Đokovićem i pobedio sa 2:1 u setovima.

BONUS VIDEO: Reakcija publike kada je ušao Novak u Pionir

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare