Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Ruski teniser Andrej Rubljov osvojio je titulu na mastersu u Madridu iako je finale igrao bolestan i pod temperaturom.

Pobedio je Rubljov Kanađina Feliksa Ože-Alijasima rezultatom 2:1 (4:6, 7:5, 7:5), a ovo mu je druga titula na mastersima.

Posle finala je Rus priznao da se u proteklim danima mučio sa zdravstvenim problema, tako da je najavio odlazak u bolnicu.

PROČITAJTE JOŠ

„Bolestan sam i mislim da ću otići u bolnicu, na potpunu proveru da bih znao šta se tačno dešava sa mnom. Bolestan sam već osam ili devet dana, to nije normalno i uopšte mi nije bolje, što je čudno jer obično budem bolestan dva ili tri dana uz malu temperaturu, ali ništa posebno. Ovo je prvi put u životu da se osećam tako loše“, rekao je Rubljov.

Rus je postao prvi igrač koji je osvajao Madrid u singlu i dublu, s obzirom na to da je prošle godine podigao trofej sa zemljakom Karenom Hačanovom.

„Normalno je da imate uspone i padove, ali moj fokus će biti sada na tome da nastavim da napredujem. Mislim da sam pokazao visok nivo tenisa od prvog do poslednjeg meča ovde u Madridu, tako da sam bio u stanju da osvojim titulu. Sada je najvažnije da se oporavkim i budem spreman za Rim“, dodao je Rubljov.

BONUS VIDEO Zagrevanje za EURO 2024, Zoran Filipović epizoda 2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare