Albert Nađ Crvena Zvezda vs Partizan Foto:Dusan Milenkovic/ATAImages

"Osvanuće, obasjaće, sunce iznad Humske ulice", glase stihovi poznate navijačke pesme "grobara" koja se nekada pevala, ali deluje da sunce koje se u njoj priziva neće skoro da osvane iznad stadiona Partizana.

Kratko je trajala fatamorgana da Partizan u ovom stanju može da bude konkurent Crvenoj zvezdi u borbi za titulu koja je brzo nestala kada je nestala i magija Igora Duljaja doskorašnjeg trenera crno-belih.

Jasno je bilo da nekadašnji neumorni zadnji vezni crno-belih nije svojim trenerskim umećem održavao Partizan na čelu tabele jer je i sam priznao kada je dolazio da on ni ne bi bio tu da je situacija u Partizanu bolja, ali je svojom zaraznom energijom, optimizmom, spremnošću da se žrtvuje za igrače zauzvrat dobio vojsku na terenu spremnu da za njega izgine.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, na kraju balade, kvalitet ili nedostatak istog mora da ispliva na površinu, a Partizan je jednostavno ostao bez goriva i kada je nestalo euforije, balon je odjednom splasnuo.

I tada je brže-bolje reagovala uprava ili da budemo precizniji, dvojac Miloš Vazura- Milorad Vučelić koji je kidnapovao Partizan pre skoro deceniju i kako to uvek rade odlučili da zaštite sebe i svoje pozicije tako što će oterati Duljaja sa klupe i time „rešiti“ problem.

Gledano na duže staze, Duljaj verovatno kao trener nije bio rešenje za napad na ozbiljnije uspehe, ali je čovek koji je pokazao da za ovaj klub ima vrednost na drugom polju.

Da je u upravi bilo mozga i obraza iskoristili bi činjenicu što je Duljaj postao ikona navijača i stekao kultni status da ga ostave u klubu u drugoj ulozi i da sa njim probaju da reše situaciju velikog bojkota „grobara“. Što je još važnije, Duljaj je pokazao da je stekao kontakte u svetu fudbala koji klubu mogu da pomognu kod dovođenja igrača koji bi mogli da prave razliku na terenu kao i da kasnijom prodajom pune klupsku kasu koja je u katastrofalnom stanju.

Foto: Printscreen Youtube / FK Partizan

Ipak, odlučili su se za najgori od svih poteza i oterali ga iz kluba, a na njegovo mesto postavili njegovog pomoćnika Alberta Nađa.

Kao prelazno rešenje do kraja sezone potez i nije toliko besmislen. Nađ je bio tu sa ekipom, doneo bi stabilnost kako bi se osiguralo drugo mesto koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona i kupilo vreme za pronalazak rešenja na duže staze.

Ipak, Nađu je ponuđen i ugovor za sledeću sezonu koja bi mogla da bude preketnica za ovaj klub u delikatnom trenutku i prilika da se krene sa dna ka gore.

A Nađ je kao trener kroz karijeru vodio niželigaša Rakovicu gde je sam sebe postavio za trenera, a potom je bio trener Teleoptika sa kojim je uspeo da ispadne iz druge lige.

Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Na sve to, nije pokazao ni preteranu elokvenciju u javnom nastupu niti harizmu poput Duljaja na makar na taj način motiviše ekipu koju čeka rekonstrukcija na leto.

Partizan će gotovo izvesno prodati Mateuša Saldanju, verovatno i Sameda Baždara, a veliko je pitanje da li će na leto otići još neko od nosilaca i kako će klub u situaciji u kojoj nema Duljaja pronaći adekvatne zamene koje bi Nađ trebalo da uklopi u celinu.

Jasno je iz svih poteza da tandem kidnapera na čelu kluba nema nikakav plan i da je ugovor za Alberta Nađa samo potvrda te teze i da u Humskoj od sunca koje prizivaju navijači po svemu sucdeći neće biti ništa.

BONUS VIDEO PSV slavi 25. titulu šampiona Holandije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare