Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Dominik Tim, austrijski teniser, objavio je da će se na kraju sezone penzionisati, a razlog su povrede koje su ga sprečile da osvoji još mnogo turnira.

Vrhunac Timove karijere bio je treće mesto na ATP listi u martu 2020. godine, a nekoliko meseci kasnije podigao je prvi i jedini grend slem trofej na US Openu.

Međutim, u godinama nakon te spektakularne 2020, Tim je počeo da se muči sa povredama, nikako nije uspevao da nađe dobru formu na duže staze i sada je rastužio ceo teniski svet odlukom da se povuče, pošto mu je trenutno tek 30 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Koliko je Tim bio opasan rival najvećim teniserima u istoriji, najbolje govori njegova statistika protiv Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Naime, Tim je od igrača rođenih posle 1990. godine, bio najuspešniji kada je reč o mečevima sa „velikom trojkom“.

Austrijanac je protiv Novaka, Rafe i Rodžera upisao kombinovano čak 16 pobeda. Drugi na toj listi je Aleksander Zverev sa 11, dok Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Nik Kirjos imaju po šest.

Tim je po pet puta pobeđivao Đokovića i Federera, ali je sedam puta gubio od Novaka, dok je samo dva puta izlazio kao poražen u mečevima sa Rodžerom. Protiv Nadala ima šest pobeda, ali je Rafa slavio u 10 duela.

Nema sumnje da bi Tim postigao još mnogo toga da su ga povrede zaobišle, ali više sile su htele drugačije.

Austrijanac je u karijeri osvojio 17 titula, a dva puta je poražen u finalima završnih mastersa.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar