Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Španski teniser Karlos Alkaraz još uvek sabira utiske posle polufinala na Vimbldonu. On je u tri seta sa 6:3, 6:3, 6:3 pobedio Danila Medvedeva i ide na megdan Novaku Đokoviću.

Đoković je ranije u toku dana u petak izašao na kraj sa Janikom Sinerom u tri seta, ali nešto teže sa 6:3, 6:4 i 7:6 (4).

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je san za mene, finale ovde. Iskreno ne mogu da verujem. Samo mogu da kažem da uživam u ovome. Vreme je da nastavim da sanjam“, rekao je Alkaras posle meča.

Iako je za manje od dva sata završio posao u polufinalu sa Rusom, ističe da nije bilo lako, posebno na kraju.

„Teško je bilo zatvoriti meč, morate biti stalno fokusirani. Medvedev se borio sve do samog kraja, do poslednje lopte. On trči, udara, morao sam da pokažem najbolji tenis u teškim momentima. Bio sam agresivan. Bio sam tada onaj pravi ja, to je bio ključ da završim meč“, kazao je mladi Španac.

Karlos će igrati protiv Đokovića prvi put posle polufinala Rolan Garosa u kom je Novak slavio posle četiri seta. Tada je Alkaraz doživeo peh u ranoj fazi trećeg seta, jer su ga snašli grčevi, pa je srpski igrač slavio sa 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1.

Tada je Alkaraz važio za velikog favorita u očima kladionica, sada je favorit Đoković koji peti put uzastopno pokušava da osvoji Vimbldon i da se domogne rekordne osme titule u Londonu. Osam ih ima još samo Rodžer Federer.

„Šta da kažem? Svi znaju kakva je Novak legenda. Biće izuzetno teško. Boriću se, to sam ja. Verujem u sebe, verovaću da mogu ovde da ga pobedim. Video sam da je nepobediv od 2013. na ovom terenu. Biće veliki izazov, ali sam zahvalan na prilici. Imam dva dana za odmor. Sanjao sam da igram od početka sa igračima kao što je Novak. Finale je, nije vreme da budem uplašen i umoran. Videćemo kako će biti“, zaključio je Alkaraz.

BONUS VIDEO: Đoković u finalu Vimbldona posle pobede nad Sinerom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar