Foto:JORGE GUERRERO / AFP / Profimedia

Teške reči.

Rukometna legenda Crvene zvezde Igor Butulija javno se obratio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na čiji račun je izneo niz kritika zbog kako kaže „lažne“ ljubavi prema Zvezdi.

On je predsednika Srbije optužio za skupljanje političkih poena na račun svog navijačkog opredeljenja.

PROČITAJTE JOŠ

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

„Aleksandre, obraćam vam se kao Beograđanin i zvezdaš..

Hteo bih da vam objasnim sportskim rečnikom, jer se ne bavim politikom, a ovo nije tema politike ,ovo je tema slobode i pravde u našem društvu, poštovanja mog naroda.

Vaše pojavljivanje pred novinarima povodom kupovine novih helikoptera pre neki dan, gde ste pred vojskom pričali više minuta, kako ste vi jedini iz političkog vrha ko je bio deo tribine i kako znate sve i sa jedne i sa druge tribine.

Za razliku od vas, ja sam bio ljubimac zvezdinih navijača, punio hale i znam šta je tribina, zato ne koristite vaše govore da dajete lažnu sliku narodu, kako široka masa navijača stoji iza vas.

Vi ste lažni navijač zvezde, koji zloupotrebljava klub za političke poene.

Moja poruka svim milionima iskrenih zvezdaša, navijača u zemlji i širom sveta glasi:

Igor Butulija
Igor Butulija Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Njemu lažnom zvezdašu, koji je sve ove godine zloupotrebljavao klub za svoju ličnu promociju, mi prvi moramo da kažemo dosta!

Ne možete vi da budete iznad istorije našeg kluba koja postoji od 1945. Naša energija je uvek bila slobodarska.

Vi ste lažni zvezdaš, koji je bio spreman da zavadi i podeli zvezdine navijače, na naše legende Džajića i Vidića. Da ste stvarno iskreni zvezdaš, prepoznali bi ste tišinu kada ste uvukli u kampanji, u zadjem trenutku Džajića da pomogne Nedimoviću, naspram našeg Vidića. Milioni zvezdinih navijača, koji su vašim potezom bili razočarani kako zloupotrebljavate Crvenu zvezdu, niko nije hteo da se upeca na vašu udicu, a pogotovo naša tribina da stane na stranu Vidića ili Dzajića.

Armija navijača Zvezde je videla vašu veliku finansijsku pomoć prema KK Partizan poslednje tri godine, a svi znaju zbog čega ste to uradili, lažni naš zvezdašu.

Baš zato ne vidim razlog, predsedniče, da ne odete i na njihovu utakmicu kada ste dobili poziv od njihovih navijača, jer pomažete baš mnogo taj klub.

Treba, naravno, država oba kluba da pomaže, nemam taj problem, ali vi ste simpatizer kluba samo kad vam politički poeni trebaju. Ne bi me začudilo, ako vam trebaju glasači da pomognete i zagrebačkom Dinamu, čak sam ubeđen da bi ste bez problema i tamo pomogli.

Zvezda mora da ostane neosvojena tvrđava.

Zvezdaši, branite istoriju Zvezde, niko ne može i neće nikad biti iznad našeg kluba.

Igor Butulija
Igor Butulija Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Mnogi će zvezdaši glasati protiv ovakve politike u decembru, dosta je više manipulisanja u to sam ubeđen i znam.

Da ste zvezdas znali bi za poznatu parolu decenijama – Zvezda je neosvojiva tvrđava.

Što se tiče Beograda.

Da ste Beograđaanin, ovo nikad ne bi ste radili Beograđanima, jednostavno vi nemate i ne osećate duh našeg grada, da osećate nikad ovako ne bi potcenjivali ljude i urušavali grad celu deceniju.

Ja sam se u njemu rodio pre 53 godine, nikad prljaviji grad nije bio, uništili ste duh ovoga grada sa vašim pionim na gradskoj vlasti.

Moj Beograd nema više od decenije železničku i autobusku stanicu. Nema gradski saobraćaj, nove trole, autobuse, tramvaje. Deceniju nije ništa rađeno za kanalizacione mreze i 30% Beograda nema kanalizaciju, ali zato ima virtuelni metro.

Igor Butulija
Igor Butulija i Dragan Đilas Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Opet ste otvorili po ko zna koji put pred izbore Prokop stanicu koja već prokišnjava.

Svakome je danas jasno da samo u vreme izbornih kampanja, otvorite par objekata, da izgleda kako se stalno nešto dešava.

Ne sporim vaše obrazovanje, koje je nažalost, usmereno samo za vas lični interes da bi ste vladali, ali nikako to nije interes za narod i jasan je vaš slogan,, Srbija ne sme da stane “
jer ako stane , prestaje bogaćenje pozamašne grupe.

Sve što radite to je samo do izbora. Obaranje cena u supermarketima do te mere da ćemo do izbora moći da uzimamo za džabe proizvode, davanje novčane pomoći omladini za praznične poklone, sve je to uzalud. Omladinu ne možete potceniti, a kamoli kupiti, glasaće za uređen sistem, iz koga neće bežati u inostrastvo za boljim životom.

Ljudima je sve to postalo jasno Aleksandre.

Zato pozivam sve ljude u Srbiji, da izađu i slobodno glasaju, da možemo najzad udisati slobodarski vazduh i živeti u našoj zemlji slobode i pravde, gde će sudstvo biti nezavisno i obrazovanje vrednovano.

I za kraj moj stav je:

Samo izlazak na izbore Srbiju spasava!

BONUS VIDEO Toni Kros – majstor šuteva iz daljine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare