Foto: youtube.com

Odbojkaši Slovenije doživeli su veliku neprijatnost nakon što im je u polufinalu Evropskog prvenstva u odbojci puštena himna "Bože pravde".

Uoči prvog polufinalnog duela u kom odbojkaši Slovenije igraju protiv Poljske, na intoniranju himne začulo se srpsko „Bože pravde“ umesto slovenačke „Zdravljice“.

PROČITAJTE JOŠ:

To je izazvalo pomešane reakcije publike i navijača, neki su se, doduše, nasmejali, dok su se čuli i glasni zvižduci sa tribina.

Greška je ubrzo ispravljena, ali Poljacima, koji su domaćini ovog turnira, ovo se izvesno neće zaboraviti.

Podsetimo da su i Srbi, na čelu sa selektorom Slobodanom Kovačem bili ljuti na organizatore nakon što je promenjen termin igranja polufinalne utakmice između Srbije i Italije.

„Ne znam da li ne znaju da organizuju ili to rade namerno!“, poručio je, između ostalog, za Nova.rs Kovač.

„Napeto je, polufinale, čekanje… Nije jednostavno, ali to smo čekali, to smo hteli i to je normalna situacija. Sada je bilo tri dana pauze, pre toga, Krakov – Gdanjsk i velika pauza, pa onda dve teške utakmice i selidba u Katovice. Polufinale i finale se igraju u 24 sata. Kao da je ovo pravio neko ko se ne bavi uopšte sportom. Mi treba da pripremamo utakmicu, je l’ tako? Ne čekamo poslednji dan, ali ne mogu ja da gledam protivnika unapred, moram da se pripremam za sadašnjeg protivnika, Italiju. Mi igramo utakmicu, dolazimo u hotel u ponoć, nećemo spavati pre 2 sigurno zbog adrenalina i svega, a onda odmah stiže borba za medalju. Neko ko se uopšte ne bavi sportom je napravio te gluposti. Staviš u 21.00 polufinale, to je nepoznavanje bioritma, da li je to neko uradio namerno, ne znam

Poljaci su se pokazali kao majstori u psihičkih igara, a sve kako bi pomogli svojoj selekciji da dođe do najsjajnijeg odličja. Sa ovim problemima koji se nalaze izvan sportskih stvari se već neko vreme bore i naši momci, ali za sada to čine sa velikim uspehom.

Duel između Srbije i Italije igra se u subotu od 21 sat.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram