Srpska atletičarka Ivana Španović Vuleta kaže da su je neki detalji delili od još boljeg rezultata na atletskom mitingu u Beogradskoj areni.

Ivana je pobedila u skoku udalj na „Belgrade Indoor Meetingu“, takmičenju u srpskoj prestonici i uvertiri za Svetsko prvenstvo od 18. do 20. marta, skokom 6,88 metara.

PROČITAJTE JOŠ:

U još nekoliko pokušaja je imala 6,83 metra, ali se nije približila „koti 7“. Iza nje je završila Milica Gardašević (6,69 metara).

Ivanu su posle takmičenja zadržala deca, koja su je sve vreme bodrila sa tribina i koje atletičarka naziva najvernijim navijačima.

„Deca su moji najverniji navijači i kad ide i kada ne ide. Uvek je zadovoljstvo biti sa njima. Apsolutno (je to popunilo sliku mitinga), teško je malo skoncentrisati se od njih pre skokova, ali lepe su to stvari. Treba svi da budemo zadovoljni što imamo priliku da nastupamo pred publikom“, rekla je Vuleta.

Podržavala ju je i Milica Gardašević svojim tapšanjem, iako su na mitingu bile „konkurencija“.

„Navikla sam da i među konkurentkinjama, imam i prijateljice. To je tako celog života i normalne su stvari. I za nju navijamo oduvek. Najavljuju je kao moju naslednicu, moju svu podršku ima od početka i poenta je da treba uvek da se nađe neko ko će nasleđivati i nastaviti sa nizom medalja. Ne treba sve uvek očekivati i svesti na jednog ili dva takmičara. Srećna sam naravno. Tu je i mala Topićka i ima tu još mnogo dece i posle nas i svih ovih godina i medalja vide da to nije ništa strašno i bauk. Jednostavno, rad, red, disciplina i malo sportske sreće, pa kako koga pogleda“, kaže Ivana.

Sreća nju nije toliko pogledala na mitingu u Beogradu i priznaje da se „ispromašivala u zaletima“.

„Kod prvog sam ostavila trag u pesku celom punđom i to mi je sad generalno najveći problem. Ošišala sam se dosta, ali moram da smislim način. Eto sad me je koštalo dosta, ne želim da se to ponovi na Svetskom prvenstvo. Rezultati daleko od toga da su loši, tehnički znam šta treba da popravim. Danas je bilo poenta da svih šest skokova napravim na stazi gde ćemo skakati Svetsko. Solidan rezultat i kad znam da imam još dve nedelje da nijanse dovedemo do savršenstva ili najbliže tome, da će biti dobro“.

Ivana Španović, Foto: Starsport

Ističe da bi imala skok od sedam metara, da nije bilo kiksa sa kosom, a otkrila je i kako se Goran Obradović, trener našalio sa njom.

„Pa da, Goran sa tribina dobacuje da uzmem mašinicu od koleginica. Videću, moram da rešim to, baš je ogroman problem. Taman sam se rešila broja, sad mi kosa pravi problem“,

Ipak, kada je reč o uslovima, kaže da je staza brza i odlična za skokove.

„Mnogo, prvenstveno zato što sam veliki ljubitelj dasaka. Odgovaraju mom stilu trčanja i s obzirom na to da sam jedna od jačih skakačica, volim da iskoristim podlogu. Znači mnogo i bila mi je ovo super provera. Kad se završi dan imaću vremena da pogledam skokove i videću na čemu treba da se poradi u naredne dve nedelje“.

Foto: Starsport

Osvrnula se i na istorijski uspeh Armanda Duplantisa, švedskog skakača s motkom, koji je preskočio 6,19 metara i postavio novi rekord. Znatno manje sreće imao je Lamont Marsel Džejkobs, olimpijski šampion na 100 metara, koji je u Beogradu bio favorit na 60 metara, ali je ispao zbog prestupa.

„Danas smo prisustvovali jednom svetskom rekordu, mnogo sam srećna zbog toga. Sigurna sam da će na Svetskom prvenstvu da ih bude više… Kako (mi) nije (žao Džejkobsa), mogu da zamislim kako se on oseća, juriš svetski rekord i zbog jedne takve stvari izgubiš priliku. Život ne pruža mnogo prilika i šteta je kad ne iskoristiš neku“, naglasila je Ivana.

BONUS VIDEO: Najbrži čovek planete diskvalifikovan u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar