Mnogo emocija na dočeku zlatnih odbojkašica.

Odbojkašice Srbije koje su u subotu postale šampionke sveta, dočekane su u Beogradu na aerodromu „Nikola Tesla“.  Zlatne devojke koje su iz Amsterdama stigle malo posle 12 časova, dočekane su u neobičnoj atmosferi.

Na dolaznom terminalu su se našli brojni pripadnici medija, članovi porodica, prijatelja i vernih fanova koji su se u jednom trenutku našli u mraku.  Na dolaznom terminalu je nestalo struje pa smo videli nešto potpuno neuboičajeno za ovakve ceremoniije.

Pod svetlima fotografskih bliceva pali su osmesi, suze, zagrljaji a devojke nisu krile veliku sreću što vide svoje najmilije.

Potom je usledio odalzak na prijem koji je preiredio Odbojkaški savez Srbije u Hotelu M, gde su se članovi tima i saveza obratili javnosti.

Prvi se obratio predsednik saveza Zoran Gajić.

“Moram da se zahvalim ovako javno ekipi i igračicama, što su pokazale jedinstvo prema nacionalnom dresu. Uvek smo govorili da će bilo koji uspeh biti vredan zlata, naša sreća i sreća svih navijača je to što je na njihovim grudima zlatna medalja. Želim da pozovem i ubuduće navijače da slave svaki uspeh, ma bilo koji on bio, jer one uvek daju sve id sebe. Nadamo se da će se ponoviti ovaj uspeh, hvala vam svima, uživajte u rezultatu. Ovo je vaš dan”, Zoran Gajić predsednik OSS.

Usledilo je i obraćanje Danijelea Santarelija koji je istakao da je ostvario jedan veliki san.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

“Zaista mislim da ovaj rezultat dugujemo celokupnom radu od prethodnih pet meseci. Sve igračice su se trudile, dosta su znoja prolile i u tom smislu im dugujem mnogo. Morao bih da se posebno zahvalim trenerskom timu. Kada sam dolazio i stupao na mesto reprezentacije Srbije, imao sam san da možemo da napravimo nešto velike, eto san se ostvario. Stećni smo zbog uspeha, ali znamo da je cela Srbija navijala za nas. Ovaj uspeh posvećujemo njima i ovaj 15. oktobar nikad neću zaboraviti”, rekao je Santareli.

Tijna Bošković je istakla da nije svesna uspeha još uvek.

“Utisci se još uvek nisu slegli. Odbraniti zlato nije bilo lako, ali uspeli smo. Dvanaest utakmica i dvanaest pobeda. Hvala svim devojkama i nadam se da će se ovi uspesi ponoviti”, rekla je Drča.

Odbojkašice su postale šampionke pobedom u finalu nad Brazilom od 3:0, a MVP nagradu je dobila Tijana Bošković.

Pod utiscima je i Bojana Drča.

“Utisci se još uvek nisu slegli. Odbraniti zlato nije bilo lako, ali uspeli smo. Dvanaest utakmica i dvanaest pobeda. Hvala svim devojkama i nadam se da će se ovi uspesi ponoviti”, rekla je Drča.

Doček na kojem će svi moći da prisustvuju biće organizovan ispred Gradske skupštine od 20 časova.

Doček srpskih odbojkašica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare