Antonin Hajek
Antonin Hajek; Foto: EPA/FILIP SINGER

Svet ski skokova čuo je strašnu vest - Antonin Hajek, češki takmičar, pronađen je nakon višemesečne potrage mrtav.

Informacije o smrti Hajeka objavljena je u petak, kada je Skijaški savez Češke i podelio vest o pogibiji Hajeka.

PROČITAJTE JOŠ

Policija i porodica su mesecima tražili Hajeka, a tragovi su bez izuzetka vodili ka Maleziji. Jedini problem je što istraga tamo nikako nije mogla da bude nastavljena, tada je svaki trag njegovog kretanja prestajao.

Kraj potrage doneo je tragičan ishod, ali je list „Blesk“ preneo da je skakač odavno bio mrtav. Kako navode po informacijama do kojih su došli „Telo je trebalo da bude bačeno u vodu“.

Zbog toga je trajala duga istraga, ali i identifikacija. Čeh nije imao dokumenta kod sebe.

Prva informacija je glasila da je preminuo u 36. godini (rođen je 12. februara 1987. godine), ali poslednje govore da nije doživeo 36. rođendan.

Hajek je bio državni rekorder Češke sa 236 metara preskočenih na Svetskom prvenstvu u Planici. Dva puta je bio učesnik na Olimpijskim igrama. Nakon skakačke karijere, posvetio se trenerskom pozivu i radio je sa reprezentativcima Češke.

Foto: EPA/ANTONIO BAT

ajek je imao 36 godina, takmičio se na Olimpijskim igrama u Vankuveru i Sočiju, a porodica je još početkom oktobra potvrdila njegov nestanak.

„Preminuo je bivši ski-skakač, češki rekorder i selektor reprezentacije Antonin Hajek. Njegov život ugasio se u ranoj 36. godini. Iz poštovanja prema njegovoj porodici nećemo davati dodatne informacije o okolnostima njegove smrti“, piše u objavi saveza.

On je nestao u oktobru,a policija tada nije imala mnogo informacija.

„Čovek ne daje nikakve znakove da je uopšte živ. Još uvek radimo na slučaju. Ono što možemo potvrditi je da je njegov poslednji trag zabeležen u Maleziji. Tamo je poslednji put i viđen“, poručila je Adela Fialova, portparolka češke policije, a preneo je TVP sport.

Hajek je debitovao na Svetskom kupu 2004. godine, a prve poene je osvojio godinu kasnije.

BONUS VIDEO Vukićević nakon poslednjeg mesta u Pekingu: Glavni cilj bio da završim trku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar