Foto: cev.eu

Odbojkaši Srbije pobedili su Švajcarsku sa 3:0 (25:19, 25:16 i 25:19) i počeli Evropsko prvenstvo u Peruđi na najbolji mogući način.

Tim Igora Kolakovića je u prvom meču grupe A bio nervozan samo u prvom setu u kom su Švajcarci uspevali da pariraju sasvim solidno, mada je bilo jasno da je razlika u kvalitetu bila evidentna.

PROČITAJTE JOŠ:

Čak 20 poena više iz napada, jedna greška manje i više asova bili su preporuka da se isprati meč u Pala Barton dvorani gde je blistao Pavle Perić.

On je bio i najefikasniji pojedinac u timu Srbije sa 15 poena, pratio ga je Miran Kujundžić sa 11, Aleksandar Atanasijević je imao devet, Dražen Luburić šest, Nemanja Mašulović pet, a ostali manje od toga. Kod Švajcaraca se istakao Julijan Vejsik sa sedam poena, dok su Luka Ulrih i Simon Mag imali po šest.

Srbija je u prvom setu igrala kao da se zagreva i dobro je što je protivnik za početak bio slabiji. Atanasijević nije zablistao od starta, imao je nekoliko grešaka, a baš u prvom poenu je upravo on izblokiran.

U srpskom timu je od starta blistao Pavle Perić koji je učestvovao u praktično svakom od prvih pet poena „plavih“.

Ekipe su se u tom periodu prvog seta smenjivale u vođstvu kroz dve serije poena, a Srbija je počela da se odlepljuje kada je Kventin Zeler u tri uzastopna napada grešio, a naš tim je otišao sa 6:6 na 11:6.

Foto: cev.eu

Kasnije je u igri Srbije proradio i servis, napad je počeo da funkcioniše bolje, dok se broj grešaka smanjio i Švajcarci su uspevali da smanje zaostatak, ali ne i da promene ishod prvog dela igre.

Na kraju je Miran Kujundžić sa nekoliko dobrih poteza i poena uspeo da zaključi taj deo igre, dok su Švajcarci prvi poveli i u drugom setu.

Baš tu na prvom poenu ih je u narednih pet, šest minuta „zakucao“ Atanasijević. Raspucao se na servisu, pogodio as, a onda pomerio servis Švajcarske.

To se odrazilo i na napad Srbije, odnosno na kontre našeg tima, koji je u prvom setu napravio devet grešaka, a sada im nema naznaka.

Foto: cev.eu

Tek posle serije od šest poena na servisu Atanasijevića, Švajcarska je uzvratila poenom za 6:2, dok je „Bata“ paralelom doneo svom timu šest poena viška i pre sredine seta.

Prednost je do kraja samo rasla, pa je posle nekoliko sjajnih poteza Kujundžića bila i deset poena – 24:14.

Dražen Luburić je ubrzo stavio tačku na drugi set, u kom je Srbija napravila samo četiri greške, a odigrala skoro dvocifren broj kontri i završila ga sa 25:16.

Treći set je počeo sjajno, dobrim servisima Vuka Todorovića i realizacijom Kujundžića se lako sačuvala sigurnost kojom su igrači Srbije brzo otišli na 10:4.

Foto: cev.eu

U tom periodu je Kolaković tražio i jedan uspešan čelendž posle smeča Perića, kada su „plavi“ umesto 6:4, otišli na 7:3.

Švajcarci su se potom malo približili, Atanasijević je napravio dve greške, prvo u polju, onda i na servisu i posle one druge je uspeo da se ispravi i bloka pošalje loptu u polje za 18:14.

Do kraja su svoje znanje pokazali Nedeljković i Perić, a Luburić i Ivović su bez mnogo problema priveli meč kraju i rešili ga u korist Srbije.

Tim Igora Kolakovića naredni meč igra već u četvrtak protiv Belgije od 18 časova, a dan kasnije se igra u večernjim satima protiv domaćina, Italije. U grupi pored Srbije, Italije, Belgije i Švajcarske su još i Estonija i Nemačka.

Srbija – Švajcarska 3:0 (25:19, 25:16, 25:19)

Dvorana: Pala Barton, Peruđa; Sudije: Karlos Alberto Robles Garsija, Ozan Sarikaja

Srbija: Kovačević, Kapur, Krsmanović, Ivović, Kujundžić, Batak, Perić, Atanasijević, Mašulović, Luburić, Krsteski, Podraščanin, Todorović, Nedeljković; Selektor: Igor Kolaković.

Švajcarska: Harksen, Jukić-Sunarić, Ulrih, Giger, Zeler, Birhler, Mag, Vejsik, Lengvajler, Zerika, Perezić, Mige, Peter, Miler; Selektor: Mario Mota.

Srbija - Švajcarska 3:0 (25:19, 25:16, 25:19)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar