Sportske igre mladih Foto: Promo

Druženje dece Novog Pazara i Dunav osiguranje Sportskih igara mladih traje od osnivanja Igara u Srbiji.

Ove godine, rekordan broj dece okupio se na terenima Rekreacionog centra. Pre nego što su mlada atletičarka, jedna od šampionki Sportskih igara mladih, Saima Murić i lav Viktor doneli baklju prijateljstva, decu je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Dejan Kolundžić izjavio je da je ponosan na decu Novog Pazara i njihovo učešće na Igrama, jer kao što se više puta čulo tokom otvaranja, Novi Pazar je grad dece, sporta, ali i tolerancije i fer-pleja.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednica Sportskog saveza Novog Pazara Amela Terzić Ljajić rekla je da je presrećna što su Igre opet u ovom gradu, što ova priča traje, jer i ona je jedna od učesnica Sportskih igara mladih i zna koliko deca vole ovu manifestaciju. Sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Slobodan Popović zahvalio se gradu Novom Pazaru na podršci u organizaciji i deci poželeo da uživaju, pre svega u druženju, jer „Igre su zakon“.

Prošlogodišnja šampionka iz Splita Ajša Ikić, izjavila je de je presrećna što ponovo učestvuje u Igrama i pozvala je svu decu da se prijave i budu deo Sportskih igara mladih. Iako je u trci na 60 metara bila velika konkurencija, Ajša je uspela da osvoji prvo mesto i obezbedi plasman na Regionalno finale, koje će se takođe održati u Novom Pazaru.
Najviše prijavljenih ekipa bilo je za Coca Cola kup, a po prvi put u Novom Pazaru zaigrao se i ženski fudbal. Odlične ekipe ovaj grad imaće i u basketu 3×3, a da igra „između dve vatre“ postaje ponovo sve popularnija među decom, pokazalo se po emocijama koje su vladale tokom turnira i kod dece i kod učiteljica.

Da Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih obara rekorde po broju dece koja se takmiče na sportskim turnirima, pokazalo se i u Priboju. Posle Novog Pazara, gde je učestvovalo preko 1000 dece i Priboj je dostigao brojku od 1000 SIMOVACA. Utorak je bio poseban, jer je posle sportskih takmičenja održan koncert grupe Crvena jabuka.

Sportske igre mladih Foto: Promo

Tokom dana održani su turniri u basketu 3×3, malom fudbalu, „Lino između dve vatre“, Coca Cola kup i trka na 60 metara.

Deca iz Priboja redovni su učesnici Međunarodnih završnica u Splitu, tako da su iskustva njihovih vršnjaka bila dodatan motiv svim takmičarima da pokažu svoj sportski talenat, ali i fair play poteze. Baklju prijateljstva nosile su odbojkašice Marija Aranitović i Darija Manović i dečaci iz FK „033“ koji su izjavili da se nadaju da će i ove godine uspeti da stignu do završnice Igara, gde su prethodne dve godine uživali i družili se sa decom iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

PROČITAJTE JOŠ:

Kruškonja Stefan i Sergej Manović rekli su da je prošlogodišnji turnir u Splitu bio je jedan od najlepših na kojima su učestvovali i da će zauvek pamtiti utakmicu u kojoj su mogli da gledaju velike zvezde poput Figa i Peđe Mijatovića.

Iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih poručili su da su ponosni na sve što su uz saradnju sa opštinom Priboj uradili za ove četiri godine i da Priboj može biti ponosan na sve što su deca iz ovog grada pokazala do sada, na terenu, ali i van njega, pokazujući koliko su pored sportskog uspeha važni tolerancija i druženje. Pomoćnik predsednika opštine za sport i omladinu Miroslav Bukvić zahvalio se pre svega deci Priboja zbog kojih Igre dolaze u Priboj i dodao da će opština i Sportski savez Priboja učiniti sve da ova manifestacija u Priboju traje i narednih godina i bude sve veličanstvenija. Vatromet je označio da će pred publiku izaći grupa Crvena jabuka, uz čije hitove je uživalo gotovo 3000 Pribojaca i stanovnika Polimlja.

Sportske igre mladih Foto: Promo

BONUS VIDEO Izjava Dragana Stojkovića Piksija na promociji knjige

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar