Filip Kostić Foto:Mike Egerton PA Images Profimedia

Srpski reprezentativac je jedan od najzaslužnijih što je ekipa iz Frankfurta u finalu, pošto je u meču sa Barselonom postigao dva gola i upisao asistenciju.

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta igraće u finalu Lige Evrope protiv Rendžersa u sredu od 21 sat na stadionu „Ramon Sančez Pishuan“ u Sevilji.

PROČITAJTE JOŠ:

Za Frankfurt će igrati i srpski fudbaler Filip Kostić, koji je jedan od najzaslužnijih što je ekipa u velikom finalu. Srpski reprezentativac je bio junak pobede nad Barselonom, pošto je u revanšu u pobedi svog tima od 3:2 upisao dva gola i jednu asistenciju.

Najpre je bio precizan sa penala, a onda je postigao sjajan pogodak u 67. minutu. Uhvatio je odbranu domaćina na spavanju i kroz noge čuvara levicom pogodio dalji ugao gola Marka Andrea ter Štegena. Da se ne svede sve na napad, pokazivao je kvalitet kada se vraćao uz liniju, shvativši da samo ako maksimalno „zagrize“ može da napravi senzaciju.

„Svi smo bili pod utiskom pobede, emocije su bile jake. Valjalo je proslaviti, kada već nismo mogli da spavamo zbog adrenalina“, rekao je ofanzivac „orlova“.

Pored toga Kostić je najbolji asistent drugog najjačeg evropskog klupskog takmičenja, sa pet uspešnih dodavanja za gol ove sezone.

Frankfurtov put do finala nije bio lak, iako je u grupnoj fazi završio prvi, što je značilo da će preskočiti šesnaestinu finala. U osmini finala rival je bio Betis, koji je pobeđen sa 3:2 u ukupnom rezultatu, da bi u četvrtfinalu „pala“ već pomenuta Barselona. Težak posao Kostić i ekipa imali su u polufinalu, gde je Vest Hem pobeđen sa 3:1.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Iako je na leto imao želju da ode iz Ajntrahta, Kostić je uspeo da ispiše istoriju i postane 13. Srbin u ovom veku koji će igrati evropsko finale u klupskom fudbalu. Pre njega, četvorica domaćih fudbalera su imala priliku da igraju finale Lige šampiona, dok su osmorica bila u finalu Lige Evrope.

Nemanja Vidić i Dejan Stanković uspeli su da postanu prvaci Evrope, dok su manje sreće imali Miroslav Đukić sa Valensijom i Neven Subotić sa Borusijom Dortmund. Što se finala Lige Evrope tiče, uspešni su bili Miloš Krasić sa CSKA Moskvom, Ivica Dragutinović sa Seviljom, Igor Duljaj sa Šahtjorom, Branislav Ivanović sa Čelsijem, te Miralem Sulejmani i Nemanja Gudelj sa Benfikom. Oni koji su stali nadomak trofeja bili su Ivan Tomić i Nemanja Matić.

Kostić je jedan od najstandardnijih igrača u ekipi, odigrao je 45 mečeva ove sezone, na kojima ima dvocifren učinak u golovima (10) i asistencijama (14). Sva je prilika da će na kraju sezone napustiti klub, zainteresovani su klubovi u Italiji i Engleskoj, ali sav fokus je sada na finalu.

Filip Kostić, FK Barselona
Filip Kostić, FK Barselona; Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Ljubav prema klubu pokazali su i nemački navijači, kojima je omogućeno da kupe samo 10.000 karata za ulaz na stadion u Sevilji. To nije obeshrabrilo one koji nisu došli do ulaznice, a klub im je obezbedio čak 50.000 karata koje važe za stadion u Frankfurtu, sa kog će biti emitovan prenos finala. Podsetimo, navijači Frankfurta su na „Kamp Nou“ došli sa čak 30.000 navijača, što je bila još jedna potvrda koliko vole klub.

PROČITAJTE JOŠ:

„Naši navijači zaslužuju da gledaju finale na svom stadionu. Trenutni događaji u vezi sa klubom su sjajna reklama za to da dobijemo organizaciju finala“,  poručili su iz Frankfurta.

S druge strane, treba pomenuti i neosporni kvalitet Rendžersa, koji je nakon drugog mesta u grupi, na putu do finala morao da odigra još osam utakmica. Najpre su „policajci“ iznenadili Dortmund sa 6:4, da bi nakon drame u Beogradu bila poražena i Crvena zvezda (4:2). Braga je savladana sa 3:2, da bi istim rezultatom nakon preokreta „pao“ i Lajpcig.

Najveća pretnja Frankfurtu biće desni bek Džejms Tavernije, koji ove sezone briljira sa 18 golova i 16 asistencija.

Škotski tim nije uspeo da osvoji titulu u prvenstvu, te im je potencijalni trofej Lige Evrope ulaznica za Ligu šampiona sledeće godine, što će im biti dodatni motiv.

BONUS VIDEO Gol Kostića protiv Frajburga

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar