Foto: Ministarstvo sporta/OKS

U Ministarstvu sporta u petak je održan zajednički sastanak ministra Zorana Gajića i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića sa članom Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta i članom MOK-a Nenadom Lalovićem.

Lalović je upoznao ministra sporta sa aktivnostima MOK-a, kao i sa izazovima sa kojima se susreću ova organizacija i međunarodna olimpijska porodica i govorio o svim važnim pojedinostima u vezi sa organizacijom Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

„Gospodin Nenad Lalović je naš najistaknutiji sportski radnik i jedan od najbližih saradnika predsednika MOK–a, gospodina Tomasa Baha. Upravo iz tog razloga, organizovali smo danas ovaj sastanak kako bismo kroz konstruktivan dijalog, došli do novih ideja kojima ćemo unaprediti poziciju našeg sporta u međunarodnim okvirima. Mi ćemo i na dalje ostati posvećeni organizaciji najvećih sportskih takmičenja kako bismo našu Srbiju prikazali u najlepšem svetlu“, istakao je Gajić nakon sastanka.

PROČITAJTE JOŠ:

Lalović, koji je i predsednik Svetske rvačke federacije, preneo je da je na sastanku bilo reči o sportskim takmičenjima u Srbiji, o kvalifikacijama za Olimpijske igre i o situaciji u međunarodnom sportu.

„Svetsko prvenstvo u rvanju 2023. godine održaće se početkom septembra u Beogradu. Izuzetna čast je dva puta uzastopno biti domaćin najvećeg međunarodnog takmičenja u rvanju. Prethodno prvenstvo prošlo je u najboljem redu, pokazan je najviši mogući kvalitet organizacije, a rvači Srbije su na ovom takmičenju ostvarili istorijske sportske rezultate“, podsetio je Lalović.

Na sastanku je dogovorena još bliža saradnja i koordinacija po svim pitanjima koja su važna za naš sport i sportsku diplomatiju, saopštilo je Ministarstvo sporta.

Podvučena je spremnost naše države da pomogne organizaciju najvećih međunarodnih sportskih takmičenja. Ovo je posebno važno, imajući u vidu da je ovo predolimpijska godina, a da će Srbija biti domaćin nekoliko svetskih prvenstava odakle će sportisti moći da se kvalifikuju na Olimpijske igre u Parizu 2024.

„Ovaj sastanak je bio veoma dragocen obzirom da je gospodin Lalović danas jedan od najuticajnijih ljudi u svetu sporta i član Izvršnog odbora MOK-a. Zajedno smo upoznali ministra sporta, sa svim izazovima sa kojima se Olimpijski pokret danas suočava. Važnost olimpizma u ovo vreme posebno dolazi do izražaja imajući u vidu da je to platforma koja promoviše mir, a mir je nešto što danas nedostaje u svetu.

Olimpijska povelja kaže da sport treba da bude nezavisan u odnosu na državu i politiku, ali stimuliše nacionalne olimpijske komitete da imaju dobru saradnju sa državom u cilju poboljšanja sporta, a ovaj sastanak je upravo još jedan dobar primer toga“, istakao je Maljković.

Foto: Ministarstvo sporta/OKS

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar