Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Kakva šteta...

Vaterpoisti Srbije poraženi su od Mađarske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Zagrebu nakon peteraca – 15:14, pošto je posle četiri četvrtine drame rezultat bio poravnat – 10:10.

PROČITAJTE JOŠ...

Meč je i pre samog početka, s obzirom na to da je Srbija olimpijski a Mađarska svetski šampion, slutio na veliku dramu i neizvesnost, a igrači nisu ni najmanje razočarali.

Iako je Mađarska prva stigla do prednosti preko Davida Tatraja, usledio je preokret Srbije preko Strahinje Rašovića i Nikole Jakšića, a „delfini“ su održavali prednost u narednom periodu preko Dušana Mandića, dok je za Mađare ponovo bio precizan Tatraj.

Iako su igrali sjaju odbranu, igrači Srbije to nisu uspeli da nagrade rezultatski pa je Mađarska uspevala da pre svega zahvaljujući sjajnom Marku Banjaiju, koji se nakon gola Mandića za 3:3 razbranio, održe rezultatski prikjučak (3:3 posle prve četvrtine), a nakon nove serije propuštenih prilika u drugoj deonici i da dođu do preokreta preko Georga Feketea i Vendela Vigvarija – 5:4.

EPA-EFE/ANTONIO BAT

Ipak, na poluvreme je Srbija otišla sa 5:5 pošto je Jakšić ukrao loptu pred golom Srbije a Nemanja Ubović to sjajno „namirisao“, ostao iza leđa odbrane Mađarske i kontru pretvorio u izjednačenje.

Sličnim ritmom nastavljeno je drugo poluivreme – Mađari su vodili 6:5 i 7:6, Srbija na kriima Viktora Rašovića napravila preokret (8:7), potom su Mađari još jednom uspelio da naprave preokret i dođu do 9:8, na šta je Srbija imala odgovor u vidu pogodaka Strahinje Rašovića iz kontre Nemanje Vica na 1:49 pre kraja susreta.

Moglo je da bude i ubedljivije ali je Marko Radulović u nekoliko navrata donosio nerezonske odluke i veoma loše šutirao, Radomir Drašović je zamalo loptu poslao pored gola, dok je „bomba“ Mandića pošteno zatresla prečku gola Mađarske.

Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Sve to su Mađari „preživeli“ i uspeli da preko Vincea Vigvarija na 1:22 pre kraja dođu do izjednačenja (10:10).

Imala je Srbija napad sa igračem više za pobedu ali je Mandićev šut izblokiran, pa je susret otišao u peterce. I pitanje je šta bi bilo da je Marko Radulović u drugoj seriji zapravo uputio udarac – vaterpolisti Novog Beograda je ispala lopta, Mađari su to kaznili i bez promašaja otišlio dalje, gde ih očekuje bolji iz duela Hrvatska – Grćka, dok će Srbija turnir nastaviti u razigravanju za peto mesto.

Nova šansa za olimpijsku vizu biće Svetsko prvenstvo koje će u februaru biti odigrano u Dohi, a gde Srbija mora da bude među četiri najbolje plasirane reprezentacije koje nisu već obezbedile plasman kako bi imala priliku da brani olimpijsko zlato.

Mađarska – Srbija 10:10, posle peteraca 15:14 (3:3, 2:2, 4:3, 1:2, 5:4)

Bazen: Mladosti (Zagreb); Sudije: Adrijan Andresku, Pol Segurana Fere

Mađarska: Banjaj, Tatraj 3, Varga, Pol, Vigvari 4, Nađi, Fekete 2, Burijan, Kovač, Vigvari 1, Vismeg, Molnar, Đjapjas

Srbija: Filipović, Mandić 2, Rašović S 2, Ranđelović, Milojević, Radulović, Drašović, Jakšić N 2, Vico 1, Ubović 1, Jakšić P, Rašović V 2, Mitrović

Mađarska - Srbija 10:10, posle peteraca 15:14 (3:3, 2:2, 4:3, 1:2, 5:4)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare