Luis Hamilton i Maks Verstapen; EPA-EFE/Emilio Morenatti

Do kraja sezone nas očekuje još 12 trkačkih vikenda, razlika između Luisa Hamiltona i Maksa Verstapena je osam bodova u korist Britanca, a reči mladog Holanđanina pokazuju da nas očekuje poprilična ludnica.

Verstapen je u razgovoru za portal racingnews365.com govorio o nastavku sezone, sa posebnim osvrtom na činjenicu da će za glavnog konkurenta imati sedmostrukog šampiona sveta:

„Jedina prednost koju zapravo možete da imate jeste brži automobil“, rekao je Holanđanin nakon što je upitan da otkrije da li ga plaši Hamiltonovo iskustvo.

Potom je dodao:

„U ovom sportu dominantni ste kad imate dobro vozilo. Ima mnogo dobrih vozača, ali koji nemaju šansu da se bore za sam vrh. Čak i kad imate sedam titula, ili jednu, ili nijednu, nije važno, jer na kraju dana je suština u tome da je neophodno da probate bar da završite svaku trku“, istakao je Verstapen.

„Morate da pokušate da osvojite najviše mogućih poena svakog vikenda, i ja mislim da svi dajemo svoj maksimum da budemo najbolji na pravi način. Tako da, iskreno, ne vidim nikakvu prednost“, rekao je Verstapen.

Naredna trka u šampionatu Formule jedan zakazana je za nedelju u 15 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar