Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Šteta za Novi Beograd...

Vaterpolisti Pro Reka savladali su Novi Beograd nakon peteraca rezultatom 4:3 (17:16 ukupno) i tako po deset put u istoriji osvojili titulu prvaka Evrope.

Novi Beograd je tokom većeg dela meča bio bolji rival, pa su u prvoj četvrtini na krilima Nikole Jakšića došlo do viška od dva gola (4:2), ali je Pro Reko uspeo da pre kraja prvih osam minuta poravna na 4:4, da bi u drugoj deonici nastavljeno u istom ritmu, a Novobeograđani preko Strahinje Rašovića i Jakšića na veliku pauzu nakon prve dve četvrtine otišli sa golom prednost, 6:5.

Sa druge strane, u prvom poluremeu je briljirao dvojac Đakomo Kanela – Gergo Zalanki.

Rasplamsala se borba u trećoj četvrtini, egal je potrajao do same završnice treće četvrtine, kada su Rašović i Duško Pijetlović bili precizni i sa 8:8 Novobeograđane odveli na dva gola viška, a to je bila prednost na početku završnih osam minuta (11:9).

Dva brza gola Arona Jangera donela su izjednačenje, uzvratio je Jakšić za 12:11, potom je Bendžamin Halok bio precizan za 12:12 nakon zakasnele reakcije spoljne linije odbrane Novog Beograda.

Poveli su još jednom igrači domaćeg tima (13:12) na 50 sekundi pre kraja, kada je Jakšić preuzeo odgovornost i prelepim udarcem doveo svoju ekipu nadomak titule, ali su igrači italijanskog tima imali odgovor u vidu pogotka Zalankija nakon isključenja Dušana Mandića.

Upravo je Mandić poslednji uputio udarac, ali neprecizno, pa je meč odlučen u produžecima.

Precizni su bili Strahinja Rašović, Draško Gogov i Angelos Vlahopulos, ali su Dušan Mandić i Nikola Jakšić nešto slabije šutirali, pa je Mandićev udarac Marko del Lungo uspeo da odbrani, a Jakšić u poslednjoj seriji pogodio prečku.

Sa druge strane, svi su sem Arona Jangera bili precizni, a Zalanki je veoma sigurnim šutem u poslednjoj seriji doneo konačnih 17:16 svom timu i 10. titulu prvaka Evrope.

Novi Beograd je predvodio Jakšić sa šest golova, tri je postigao Rašović, a po jedan Vlahopulos, Drašović, Mandić i Pijetlović.

Sa ruge strane, Zalanki je postigao pet golova, Janger četiri, Kanela dva, a po jedan put strelci su bili Halok i Ivović.

Novi Beograd - Pro Reko 13:13 (peterci)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare