Nikola Karabatić, po mnogima najbolji rukometaš svih vremena, završio je karijeru posle Olimpijskih igara u Parizu. Dugo je njegov brat čekao da se oglasi, a onda je to uradio na pravi način.

Objavio je emotivnu poruku na Instagramu nakon što je Nikola završio karijeru.

PROČITAJTE JOŠ

„Brate moj, nije lako pronaći reči. Imam toliko toga da kažem, mnogo smo avantura proživeli zajedno. Kao što si mi često pričao, nisam baš najbolji kada treba da pokažem emocije i da otvorim srce. Hvala ti što si bio stariji brat i što si mi pokazao put. Hvala ti što si izabrao rukomet i što si me vodio sa sobom. Hvala mi što me nikada nisi izostavljao. čak i kada smo bili mali i kada sam te nervirao. Hvala ti što si me naterao da sanjam, što si mi pokazao da je moguće, što si naterao milione ljudi da sanjaju, što si inspirisao mlade rukometaše, što si upisao svoje ime u istoriju francuskog sporta. Hvala ti što si podelio iskustva, smeh i radost sa prijateljima i saigračima. Hvala ti što si postavio lestvicu visoko, što bi tata rekao. Zaslužuješ da se odmoriš kao ratnik. Uživaj u Žeraldini, Aleku i Nonu. Mogu da budu ponosni na oca poput tebe. Sada će mama manje da se nervira kada gleda utakmice. Ja sam sada izgubio brata na terenu, ali život nudi mnogo više toga lepog za nas siguran sam. Tvoj brat te voli“, poručio je Luka.

Rukometni bog, GOAT, čovek zvani trofej ili imenom i prezimenom Nikola Karabatić. Tri olimpijska i po četiri svetska i evropska zlata – tako izgleda neverovatna kolekcija samo najsjajnijih medalja po mnogima najboljeg rukometaša svih vremena.

Reprezentacija Francuske je u finalu Evropskog prvenstva pobedila Dansku rezultatom 33:31 i Karabatiću je oko vrata zasijalo 11. zlato sa nacionalnim timom. Počelo je sve prvom evropskom titulom 2006. godine, a zaokruženo je četvrtom sada u Kelnu.

Sve zvuči još impozantnije kada se kaže da je rođeni Nišlija igrao čak 13 finala sa Francuskom i osvojio 11 zlatnih medalja!

Dakle, posle po četiri svetska i evropska zlata, na leto će napasti i četvrti olimpijski pehar prilikom odbrane istog, nakon što se na tronu sa „galskim petlovima“ našao u Pekingu 2008, Londonu 2012. i Tokiju 2021. godine.

Na sve to treba da se dodaju i tri Lige šampiona sa različitim klubovima – Monpeljeom, Kilom i Barselonom, a sredinom juna imaće šansu da se domogne još jedne, ovaj put u dresu Pari Sen Žermena. Izgleda se kod Karabatićevih zlata i titula sve vrti oko broja četiri.

Na EP 2008. u Norveškoj bio je MVP i najbolji strelac, kada su „trikolori“ bili bronzani, a najbolji igrač prvenstva bio je i na SP 2011. u Švedskoj kada su bili zlatni. MVP zvanje ponovio je i na šampionatima 2014. i 2017. godine…

Karabatić je tri puta izabran od strane Svetske rukometne federacije (IHF) za najboljeg rukometaša godine, bilo je to 2007, 2014. i 2016. Jedno od najvećih priznanja u karijeri mu je svako zvanje sportiste godine u Francuskoj pre 13 godina.

Mrlja na filmsku karijeru bačena je prošle decenije, jer su Nikola i njegov brat Luka (zajedno sa još 14 osoba) 2017. osuđeni zbog učešća u prevari i nameštanju utakmice iz 2012. godine. Osuđeni su pred sudom u Monpeljeu na uslovnu zatvorsku kaznu od dva meseca i novčano po 10.000 evra zbog učešća u prevari i nameštanju rezultata utakmice Monpelje – Seson.

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar