VK Novi Beograd
Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Vaterpolisti Jadrana iz Splita i dubrovačkog Juga igraće u finalu završnog turnira regionalne lige u Beogradu.

Hrvatski klubovi su do borbe za trofej stigli na identičan način, pobedama na peterce.

PROČITAJTE JOŠ

Prvo je Jadran savladao Radnički iz Kragujevca 17:15 (3:3, 3:4, 3:3, 3:2- 5:3), da bi potom Jug iznenadio branioca trofeja i domaćina turnira Novi Beograd 15:13 (3:3, 2:4, 3, 2, 3:2 – 4:2).

Ovo je bila četvrta utakmica Jadrana i Radničkog u tekućoj sezoni, a učesnici su gledaocima pružili još jednu izuzetno kvalitetnu i uzbudljivu predstavu. Najavljivali su Kragujevčani da bi posle serije raznoraznih pehova, praćenih nešto slabijim izdanjima, na ovom turniru mogli da povrate svoju prepoznatljivu igru i to se donekle i dogodilo. Imali su šansu da u regularnom delu prelome utakmicu protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, sastavljenog od velikog broja hrvatskih reprezentativaca, ali su umor i nedostatak sportske sreće učinili svoje.

Splićani su kaznili promašaje protivnika i početkom poslednje deonice došli do preokreta preko Delića i Burića (11:10), ali se Radnički nije predavao. Ćuk je majstorijom postavio novo poravnanje, pet minuta pre kraja (11:11), posle čega je odlično raspoloženi Burić ponovo bio precizan (12:11). Dugo su Kragujevčani pokušavali da dođu do izjednačenja i u tome su uspeli tek 25 sekundi pre kraja, kada je pogodio Ukropina (12:12), nakon čega su uspeli da se odbrane i dođu do peteraca.

Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Najefikasniji akter susreta bio je Rino Burić sa pet golova u regularnom delu, dok je na drugoj strani Aleksa Ukropina postigao tri.

Novobeograđani neće biti u prilici da brane titulu osvojenu prošle godine, dok će Jug igrati za svoj peti trofej u regionalnom takmičenju. Protivnik Duborvčana u finalu, koje je na programu u nedelju od 18 časova, biće splitski Jadran koji je takođe posle boljeg izvođenja petaraca savladao kragujevački Radnički sa 17:15.

Meč između Novog Beograda i Juga u potpunosti je opravdao očekivanja. Utakmica je obilovala uzbuđenjima, viđeno je mnogo neizvesnosti, a ekipi trenera Živka Gocića u finišu je nedostajalo je i malo sreće. Domaći su u finišu prve četvrtine preuzeli vođstvo koje su održavali tokom čitavog meča, ali prednost Novog Beograda nikada nije bila veća od dva gola.

Foto: Starsport

Samo 29 sekundi pre kraja, Dušan Mandić je u situaciji sa igračem više imao priliku da možda i reši meč, ali je pogodio stativu. Na drugoj strani, u poslednjoj sekundi i Loren Fatović je bio u veoma izglednoj situaciji da postigne gol, ali je golman Novog Beograda Žoao Pedro Fernandeš, koji nije imao svoje veče, ipak uspeo da odbrani zicer, pa je nakon 32 minuta igre rezultat bio 11:11.

U redovima Novobeograđana sa pet metera neprecizni su bili Strahinja Rašović i Angelos Vlahopulos, dok je odlučujući penal za Jug realizovao Konstantinos Kakaris.

Najefikasniji u redovima Novog Beograda bili su Angelos Vlahopulos i Nikola Jakšić sa po tri gola, dok je kod Juga bolji od ostalih bio Marko Žuvela sa tri pogotka.

Finale je na programu u nedelju od 18 sati.

BONUS VIDEO Dejan Savić i Ivica Tucak nasmejaće vas do suza kao nikad pre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar