Foto: Facebook/HAOK Mladost Zagreb

Bila je ćerka njegovog prijatelja.

Masakr u školi „Vladislav Ribnikar“ ne prestaje da šokira javnost, a poruke podrške porodicama i opraštanje od tragično stradale dece stižu iz dana u dan.

Trener odbojkaša hrvatske Mladosti posvetio je titulu prvaka Hrvatske koju je njegov tim uspeo da odbrani, jednoj od žrtava teškog zločina.

PROČITAJTE JOŠ

Ratko Periš pobedu je posvetio devojčici ubijenoj u masakru u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, inače ćerki bivšeg odbojkaša i trenera Dragana Kobiljskog.

„Hteo bih samo da posvetim ovu pobedu E.K, ćerki mog velikog prijatelja Dragana Kobiljskog, koja je ubijena u Beogradu u školi. Tako da njoj posvećujem ovu veliku pobedu.“

On se osvrnuo i na dramatično osvojenu titulu protiv ekipe Murse. Mladost je slavila sa 3:2 u pobedama, a u odlučujućem meču je sa 3:0 slavola na gostujućem terenu. Rezultat dobija na značaju ako se u obzi uzme da je Mursa ubedljivo dobila prva dva meča.

„Za to treniramo, za to krvarimo. Preokrenuli smo, ko će biti srećniji nego mi“.

Težak zločin u Beogradu se dogodio u ranim jutarnjim satima u sredu kada je Kosta K. ubio osmoro vršnjaka i čuvara škole i ranio još šestoro dece i nastavnicu istorije.

Ubica je zločin dugo planirao, a kod njega su nakon hapšenja pronađeni planovi škole i spisak za odstrel sa imenima dece koju je planirao da reši života.

Među žrtvama je bila i ćerka legende srpske odbojke koji je kao igrač između ostalog nastupao i za Partizan, a bio je trener i Crvene zvezde.

Kobiljski trenutno radi u odbojkaškom klubu Zalau u Rumuniji, a tokom igračke karijere nosio je dres Partizana, a kasnije je trenirao Crvenu zvezdu.

Osim toga, u igračkoj karijeri bio je član Rena, Budućnosti, Ajača i Tuluza, dok je kao trener bio na klupi Borca iz Starčeva, Voleja iz Ljubljane i Radničkog iz Kragujevca.

Profesionalna igračka karijera trajala mu je od 1994. do 2008. godine, a zatim je odmah postao trener. Na klupi Partizana je bio kao pomoćnik, dok je u Zvezdi imao funkciju glavnog trenera. Kobiljski je igrao na poziciji srednjeg blokera.

BONUS VIDEO Bacanje ruža na teren na utakmici Partizana i Reala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar