Foto: Handout / AFP / Profimedia

Nije mu bilo prvi put.

Bivši fudbaler Dijego Leon Osorio, koji je igrao za reprezentaciju Kolumbije 90-ih, uhapšen je po treći put zbog trgovine drogom, saopštila je policija u petak.

Bivši levi bek je 8. aprila pokušavao da se ukrca na let za Madrid, na aerodromu u blizini Medelljin sa nepuna dva kilograma kokaina, tačnije 1.849 grama kako je saopštila policija.

PROČITAJTE JOŠ

Vlasti aerodroma otkrile su drogu u četiri para patika pre hapšenja.

Ali policija nije objavila hapšenje sve do petka, kada je u štampu procurio snimak na kojem se vidi Osorio, koji je osvojio titulu prvaka sa kolumbijskim Atletiko Nasionalom, u lisicama pored uniformisanog policajca.

Ovaj 52-godišnjak je ranije uhapšen 2002. dok je prevozio kokain u Majamiju, ali je pušten uz kauciju.

Godine 2016. ponovo je uhapšen u Medeljinu i kasnije osuđen na kućni pritvor.

Osorio je igrao za reprezentaciju Kolumbije 1990-ih zajedno sa legendarnim Karlosom „El Pibeom“ Valderamom i golmanom Reneom Igitom.

Na klupskom nivou, briljirao je u Atletiko Nasionalu, osvojivši dve kolumbijske lige i Merkonorte kup 1998. godine.

Fudbal i droga su bili isprepleteni u poslednje četiri decenije u Kolumbiji, vodećem svetskom proizvođaču belog praha, sa nekoliko igrača uhapšenih zbog veza sa krijumčarenjem.

Entoni de Avila, najbolji strelac kolumbijskog kluba Amerika de Kali svih vremena, priveden je u septembru 2021. zbog veza sa mafijom u Napulju, u Italiji.

Još jedan kolumbijski internacionalac Džon Viafara, vezni fudbaler tima Ons Kaldas koji je osvojio Kopa Libertadores 2004. godine, izručen je Sjedinjenim Državama zbog saradnje u isporuci droge u tu zemlju.

BONUS VIDEO Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar