foto: Starsport.rs ©
foto: Starsport.rs ©

Neverovatan meč, malo je falilo da Srbija bude šampion sveta

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je u finalu Svetskog prvenstva u Beogradu od Mađarske sa 16:15 nakon peteraca.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je skoro celu utakmicu bila u zaostatku, ali je u poslednjem minutu ipak preokrenula situaciju i imala napad za pobedu. Nikola Kojić se podigao na šut nakon tajm-auta, ali je golman Mađarske odbranio.

Svetskog juniorskog vaterpolo šampiona odredili su peterci, a Mađari su bili uspešniji. Obe selekcije su bile sigurne u prve tri serije, ali je Petar Stanić promašio za Srbiju u četvrtoj.

Oliver Lajnveber je pogodio za 4:3 u petercima, Nikola Kojić je uspeo da izjednači, ali je Marsel Bede doneo Mađarima veliko slavlje i zlatnu medalju.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Aleksandar Kovačević sa četiri gola, dok je Nikola Kojić dodao tri. U sastavu Mađarske bolji od ostalih bio je Akos Nađ sa četiri pogotka, dok su Roland Gast i Peter Salai pogađali po tri puta.

U meču za bronzu Španija je savladala Holandiju sa 13:11.

Što se finalnog meča tiče, Mađarska je bolje otvorila meč, a Gast je pogodio za 1:0. Ipak, Dimitrijević je bio raspoložen, pa je doneo izjednačenje.

Mađari su onda uspostavili kontrolu i držali prednost tokom cele prve četvrtine – 2:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom drugog perioda Petar Rajković je upisao nekoliko odbrana, a golovima Kojića i Kovačevića Srbija je prišla na minus jedan – 4:5.

Stativa se isprečila Dimitrijeviću da donese izjednačenje „delfinima“. Mađarska je izgubila loptu u napadu, ali Srbija to nije iskoristila kako bi stigla do izjednačenja poluvremenu.

Početkom trećeg dela Salai je pogodio za Mađare, ali su Kojić i Gavrilović doneli izjednačenje – 6:6.

Mađarska je nakon toga povela sa 6:7 golom Varge, a Srbija je prokockala nekoliko napada zaredom. To su gosti iskoristili i stekli prednost od dva gola, pošto je Nađ bio precizan za 6:8.

Srbija je odlično otvorila poslednju četvrtinu, a dva gola isporučili su Kovačević i Kojić. Razigrali su se i jedni i drugi, u bazenu se vodila velika borba, a u poslednja dva minuta se ušlo sa rezultatom 10:11 za Mađare.

Stanić je uz dosta sreće i nakon odbitka pogodio za izjednačenje, a usledila je i dobra odbrana naših „delfina“. Božović je pokušao da reši utakmicu, ali je rezultat ostao nepromenjen na 34 sekunde do kraja. Usledila je još jedna odlična odbrana Srbije, ali Kojić nije doneo pobedu nakon tajm-auta.

U petercima su Mađari bili nepogrešivi, a jedna odbrana Loranda Ksitea donela je prevagu na ovom meču.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikola Kojić.

Srbija – Mađarska 11:11, nakon penala 15:16 (2:4, 2:1, 2:3, 5:3, 4:5)

Bazen: „25.maj Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Huan Karlos Kolominas, Levon Dermenđan.

Srbija: Pajković, Maraš, Dimitrijević 2, Gajić, Kojić 3, Gavrilović 2, Božović 1, Urošević 2, Kovačević 4, Brešćanski 1, Stanić, Virijević, Bodiroga. Trener: Uroš Stevanović.

Mađarska: Jopjaš, Šepfalvi 1, Nađ 4, Balog, Gast 3, Biroš, Jonesku, Lajnveber 2, Bede 2, Varga 1, Seči, Salai 3, Ksite. Trener: Robert Kovač.

Srbija - Mađarska 15:16

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar