Foto: Starsport

Sve detalje meča pratite na Nova.rs.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Sjedinjene Američke Države sa 13:10 u meču za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je tako po drugi put zaredom na Prvenstvu sveta osvojila peto mesto.

Najefikasniji među izabranicima Dejana Savića bio je Strahinja Rašović sa četiri gola, po tri su imali Dušan Mandić i Marko Radulović, a po jednom su mrežu tresli Radomir Drašović, Đorđe Lazić i Nikola Lukić.

U poraženom timu bolji od ostalih bio je Boven sa četiri pogotka, dok su po dva imali Halok i Irving.

Neizvesno je bilo u početku utakmice, kada nijedna reprezentacija nije uspela da stekne osetniju prednost. Ipak, Srbija je preko Mandića i Rašovića došla do prednosti od 3:2.

U drugoj četvrtini dominirao je Mandić, a Srbija je na pauzu otišla sa prednošću od 8:6.

Na startu drugog poluvremena nije bilo golova, sve dok Rašović nije uspeo da realizuje peterac. Na golu Srbije u tim momentima bio je Lazar Dobožanov, koji je imao čak deset odbrana za 16 minuta.

„Delfini“ su držali rezultat pod kontrolom, nisu dozvoljavali Amerikancima da im se približe, iako su imali prilike da priđu na minus dva sa dva igrača više. U tome nisu uspeli i meč je mirno priveden kraju, te je Srbija imala razlog za slavlje.

Srbija  – Sjedinjene Američke Države 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 2:3)

Srbija: Dobožanov, Mandić 3, Subotić, Ranđelović 1, Lazić 1, Vico, S. Rašović 4, Lukić, Jakšić, Radulović 3, Drašović 1, V. Rašović, Mitrović. Selektor: Dejan Savić.

Sjedinjene Američke Države: Vajnberg, Dod 1, Vavić, Gruvel, Daube 1, Erhart, Halok 2, Vudhed, Boven 4, Stivenson, Farmer, Irving 2, Holan. Selektor: Dejan Udovićić.

Srbija - Amerika 13:10

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar